18 Nisan 2024 Perşembe

Buldan ve Temelli: İsrail'in Filistinlilere saldırısını lanetliyoruz

Emperyalist ABD'nin Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını protesto eden Filistinlilere yönelik kullanılan şiddetin katliama dönüşmesine ilişkin açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanları Buldan ve Temelli, "Bu vahşete sebep olan İsrail Hükümetini en sert şekilde kınıyor ve protesto ediyoruz" dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, emperyalist ABD'nin Tel Aviv'de bulunan Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını protesto eden Filistinlilere yönelik kullanılan şiddetin katliam boyutlarına ulaşmasına ilişkin açıklama yaptı.
 
Onlarca Filistinli'nin hayatını kaybettiği binin üzerinde kişinin yaralandığı hatırlatılan açıklamada, "bu vahşete sebep olan İsrail Hükümetini en sert şekilde kınıyor ve protesto ediyoruz" diye belirtildi.
 
Filistinliler için "Büyük Felaket" olarak tanımlanan Nakba'nın yıl dönümüne denk getirilen Kudüs'ü başkent yapma girişimi tam anlamıyla bir provokasyon olduğunu vurgulanan açıklamada, "Bu çok tehlikeli provokasyona karşı başta Birleşmiş Milletler olmak üzere uluslararası kamuoyunu ve tüm sorumlu hükümetleri acilen göreve çağırıyoruz" diye kaydedildi.
 
Birleşmiş Milletler'in bugüne değin sorumluluk sahibi olduğu Filistin sorununda her zamankinden daha fazla inisiyatif geliştirmesi ve bu vahşetin derhal durması için önleyici rolünü oynaması gerektiğini ifade eden HDP Eş Genel başkanları Buldan ve Temelli, "İsrail Hükümetini, Filistin ve İsrail halklarının barış içinde yaşayabilmeleri için bu tür provokatif girişimlerden uzak durmaya çağırıyoruz. Filistin Halkının özgürlük mücadelesi ve haklı direnişi ile dayanışmamızı bu vesileyle bir kez daha vurguluyoruz" diye belirtti.