19 Mayıs 2024 Pazar

Buldan, TÜYAP'ta Gültan Kışanak'ın kabını imzaladı

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın da aralarında olduğu sanatçı yazar, aktivist kadınlar, TÜYAP 37. Uluslararası Kitap Fuarı'nda tutuklu Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak'ın "Kürt Siyasetinin Mor Rengi" isimli kitabının imza gününde bir araya geldi.
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, TJA aktivisti Ayşe Gökkan, yazar Ayşegül Devecioğlu, sanatçı İlkay Akkaya ve dilbilimci Necmiye Alpay, yerine kayyum atanan tutuklu Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak'ın cezaevinde kaleme aldığı "Kürt Siyasetinin Mor Rengi" kitabının imza gününde bir araya geldi. Beylikdüzü'de bulunan TÜYAP'ta gerçekleştirilen 37. Uluslararası Kitap Fuarı'nın yarın son günü olması nedeniyle yoğun ilgi gören fuara, kitapseverler akın etti. 
 
Gültan kışanak'ın kitabının yanı sıra katılımcılara HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Seher ile HDP'nin önceki dönem Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken'in Üç Kırık Dal kitabını da imzalatan çok sayıda kişi, "Jin jiyan azadi" sloganları attı ve hatıra fotoğrafı çektirdi.