4 Mayıs 2024 Cumartesi

Buldan: Son günlerini yaşıyorlar

Antep'te partisinin Savunma Kampanyası kapsamında esnaf ziyaretinde bulunan HDP Eş Genel Başkanı ve milletvekilleri coşkuyla karşılandı. Buldan burada AKP/MHP iktidarının son günlerini yaşadığını kaydetti. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Savunma Kampanyası kapsamında Antep'in Şahinbey ilçesine bağlı Vatan Mahallesi'nde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. HDP milletvekilleri Mahmut Toğrul, Ayşe Sürücü ve Ömer Öcalan'ın eşlik ettiği Buldan, mahallede çok sayıda partili tarafından karşılandı. Buldan ve beraberindekiler, "HDP halktır, halk burada" ve "Jin, jiyan, azadî" sloganları ve alkışlarla tek tek esnafı ziyaret etti. 

BULDAN: ARTIK SON GÜNLERİNİ YAŞIYORLAR
Ziyarette ekonomik krizden dert yanan bir esnaf, kiralarını ödeyemeyecek hale geldiklerini ve geçinemediklerini ifade etti. Esnaf, sorunlarına çözüm bulunmasını istedi. HDP'li Buldan, bunun üzerine AKP-MHP ittifakına işaret ederek, "Artık son günlerini yaşıyorlar, seçimde gidiyorlar" dedi.

Bir başka esnaf ise, AKP'nin bütçe görüşmelerinde dahi HDP'yi hedef alarak "pisliklerini" kapatmak istediğini belirtti. Esnaf, "HDP'yi Meclis'te kullandırtmayın" dedi. Buldan ise, "Hep birlikte kazanacağız, kaygınız olmasın" diye cevap verdi.

Coşkunun hakim olduğu ziyaret, "Bijî berxwedana HDP'ê (Yaşasın HDP direnişi)" sloganıyla son buldu.