1 Mayıs 2024 Çarşamba

Buldan: Selam olsun bu partiyi var edenlere

Partisinin kuruluşunun 9. yılına ilişkin Esenyurt'ta düzenlenen etkinlikte konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan; HDP'nin tüm inançların ve kimliklerin, ezilenlerin, kadınların, gençlerin, işçilerin, emekçilerin partisi olduğunu kaydetti. HDP'yi HDP yapanın bu değerler ve ilkeleri olduğunun altını çizen Buldan, iktidarının hiç baskısının kendilerini yıldıramayacağını vurguladı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü partisinin kuruluşunun 9. yılını kutladı. Esenyurt'ta yapılan etkinliğe HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da katıldı. Buldan, başta HDP önceki dönem Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş olmak üzere tutuklu siyasetçileri selamladı. 

HDP'nin 9 yıl önce belli ilkelerle kurulduğunu hatırlatan Buldan, Türkiy'ye adaleti, barışı, özgürlükleri getirmek için yola çıktıklarını söyledi. 

'KİM ZULME UĞRADIYSA YANINDA OLDUK'
HDP'ye bin bir türlü tuzak kurulduğunun altını çizen Buldan, "HDP'nin seçilmişlerini tutuklayıp cezaevine gönderdiler. HDP'nin seçilmişlerini görevden alıp yerlerine kayyım atadılar. Sokaklarda, meydanlarda, alanlarda yolumuzu kesmeye çalıştılar. Ve bizim bir araya gelerek yaşamın neresinde olursa olsun, nerede olursa olsun, nerede bir ezilen, bir mazlum, bir yok sayılan varsa, ötekileştirilen varsa HDP onun yanında olmaya çalıştı. AKP hükümeti her türlü baskı ve engelleme ile bunun önüne geçmeye çalıştı. Biz dinlemedik. Önümüze çıkan bütün barikatları eze eze, yıka yıka halkımızla birlikte olmaya çalıştık. Fabrikalarda, tarlalarda, alanlarda, sokaklarda, meydanlarda kim ezilmişse, kim yok sayılmışsa, kim ötekileştirilmişse, kim zulme uğramışsa, faşizme uğramışsa işte biz onun yanında olduk, onun yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

HDP'nin bir Türkiye partisi olduğunu kaydeden Buldan, AKP'nin bütün saldırıları politikalarının vız geleceğini, HDP'yi HDP yapanın hem Kürtlerin hem Türklerin, Alevilerin, Çerkezlerin, Arapların bu ülkede yok sayılan bütün kimliklerin inançların partisi aynı zamanda bir kadın partisi ve gençlerin partisi olduğunu söyledi.

'HDP KADIN PARTİSİDİR'
Kadına yönelik her türlü şiddete karşı, kadınların sesi olmaya çalıştıklarını dile getiren Buldan, "Bu ülkede kadınların birlikteliği ile kadınların örgütlü mücadelesi ile HDP daha da büyüyecektir. HDP şimdiden olduğundan daha büyük ve görkemli yaş günlerini kutlayacaktır. Biz bu ülkede bütün gençlerin de geleceğe güvenle bakmasını sağlayan bir partiyiz aynı zamanda" dedi. 

'ÖZGÜRLÜKLERİ HEP BİRLİKTE ARMAĞAN EDECEĞİZ'
AKP-MHP iktidarının HDP'yi kapatmaya yönelik girişimlerine ilişkin ise Buldan, şöyle konuştu: 'HDP kapatılacak bir parti değil. Bugün Türkiye halklarına en büyük cesareti, en büyük umudu veren bir parti olan HDP'yi kapatmak hiç de kolay değil. Bugün bu ülkeyi yönetenlere bir kez daha sesleniyoruz. Bu kumpas davalarınızla, yalan olan davalarınızla Türkiye halklarının önünde engel olmaktan çıkın. Biz gün sayıyoruz, önümüze gelecek sandıkla birlikte AKP'yi iktidardan düşürmenin demokratik bir yönetim inşa etmenin yol ve yöntemlerini elbette arayıp bulacağız. Bunun fırsatı yapılacak olan bir seçimdir. Seçim 2023'te değil, çok yakın zamanda önümüze çıkacak bir durumdur. Şimdiden söylüyorum, bütün il ve ilçe teşkilatlarımız erken seçime hazır olsun. AKP'yi iktidardan göndermeye hazır olsun. Bu ülkeyi, barışı, demokrasiyi ve özgürlükleri getirmeye hazır olsun, hazırlıklı olsun. Daha da büyüyeceğiz daha da gelişeceğiz bu ülkenin halkına barışı demokrasiyi ve özgürlükleri hep birlikte armağan edeceğiz. 9'uncu yaşımız hepimize kutlu olsun."