26 Nisan 2024 Cuma

Buldan Mersin'de: Tam bir Susurluk ittifakı kurdular

Partisinin Mersin'deki mitinginde konuşan Buldan, AKP iktidarının "tam bir Susurluk ittifakı" kurduğunu belirtti, "Heveslerini kursaklarında bırakacağız. Bu ülkenin 90?lara geri dönmesine asla izin vermeyeceğiz" dedi. HDP seçim çalışmaları kapsamında Mersin'de miting düzenledi. 
 
On binlerce kişinin katıldı mitingde, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan halka seslendi.
 
Buldan, Tansu Çiller'in dün AKP'nin mitingine katıldığını hatırlattı, "İttifaklarına Tansu Çiller’i, Mehmet Ağar’ı, Sedat Peker’i eklediler. Tam bir Susurluk ittifakı kurdular. Bu ülkeyi 90’lı yıllara götürme çabasındalar. Heveslerini kursaklarında bırakacağız. Bu ülkenin 90’lara geri dönmesine asla izin vermeyeceğiz" dedi.
 
AKP döneminde yaşanan katliamlara dikkat çeken Buldan, "Ankara Katliamı’nı, Suruç'u, Roboski’yi, Diyarbakır Patlaması’nı, faili meçhulleri, köy yakmaları kimse unutmadı" diye konuştu.
 
AKP SURUÇ PROVOKASYONU'NUN ALTINDA KALDI
 
Suruç'ta 14 Haziran'da gerçekleşen saldırıyı hatınlatan Buldan, şunları söyledi: "Onlar provokasyon peşinde. Suruç’ta yaptıklarını gördük. Suruç halkı dimdik ayakta olduğu için biat etmediği için en büyük oyunu Suruç’’ta oynadılar. Ancak AKP Suruç provokasyonunun altında kaldı. O ezikliğin utancıyla yaşayacaklar. Kendi adayları, bir AKP adayı şunu ifade etti, Suruç’ta “yeni bir Roboski yaratmak istediler”. Bu tuzağın içinde hem Cumhurbaşkanı hem AKP var. Ankara Katliamını, Suruç Katliamını, Roboski’yi, faili meçhulleri, köy yakmaları kimse unutmadı. Diyarbakır patlamasını hiçbirimiz unutmadık. Her seçim öncesi provokasyon yaratmaya çalıştılar."
 
Erdoğan'ın "Kürtçe'yi serbest bıraktım" sözünü hatırlatan Buldan, "İnsanlar Kürtçe konuşmak için bedeller ödedi. İnsanlar Kürtçe konuşmak için canlarını verdiler. Sen cezaevinde Kürtçe konuşmayı bir lütuf olarak bu halka sunamazsın. Bu halk yıllarca dilinin mücadelesini verdi" dedi.
 
Buldan, 24 Haziran'ın halkların tek adam rejiminden kurtuluşu olacağını belirtti, "Yeter ki, inanalım. Yeter ki gücümüzü birleştirelim" diye konuştu.
 
HDP Eş Genel Başkanı Buldan şunları söyledi: "Kendi geleceğimiz için kendi yarınlarımız için 24 Haziran’da kararımızı vereceğiz. Bu bir kader seçimi. Kaderimizi tayin edeceğimiz seçim olacak. Bu fırsatı değerlendirmemiz lazım. Mersin halkı artık bu ülkede herkesin özgürce buluşacağı bir yaşamı birlikte kurmanın hayalini yaşıyor. Ama bu bir hayal olmaktan çıkacak. Rüyalarımız gerçekleşecek, AKP gidecek, Recep Tayyip Erdoğan gidecek. Mersin’de KHK ile işinden edilen dostlarımıza söz veriyoruz. 24 Haziran’dan sonra KHK’lerle ihraç edilenler işine geri dönecek. Kimsenin işi elinden alınmayacak, bu ülkeyi OHAL’den HDP kurtaracak."
 
Buldan'ın konuşmasının ardından miting halaylarla sona erdi.