3 Mayıs 2024 Cuma

Buldan: Leyla Güven HDP'li bir kadın olduğu için tahliye edilmiyor

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Leyla Güven'in hem kadın hem tecride karşı direnen HDP'li bir milletvekili olduğu için tahliye edilmediğini söyledi. Buldan, kararı veren mahkeme heyetinin 3 kadından oluşmasının da dikkat çekici olduğunu belirtti.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Leyla Güven'in tutuklu yargılandığı davanın Diyarbakır'da görülen duruşması sonrasında açıklama yaptı. 
 
Buldan, "Bugün parlamentonun tek tutuklu milletvekili olan Leyla Güven'in duruşmasına tanıklık ettik" dedi.
 
Buldan, Leyla Güven'in Türkiye'nin geleceği ve Türkiye barışı açısından bedenini açlık grevine yatırmış olmasının sebebini, İmralı Hapishanesi'nde ağırlaştırılmış tecrit uygulanan PKK lideri Abdullah Öcalan'ın durumuna dikkat çekmek olduğunu hatırlattı.
 
Leyla Güven'in hem kadın hem tecride karşı bedenini açlığa yatırmış HDP'li bir milletvekili olduğu için tahliye edilmediğini söyleyen Buldan, kararı veren mahkeme heyetinin 3 kadından oluşmasının da dikkat çekici olduğunu belirtti. 
 
"Bugün Türkiye'nin içinde bulunduğu kaosun ve krizler döneminin başlıca sebepleri Kürt sorununa yaklaşım" diyen Buldan, Güven'in "Ben bu heyetten, bu mahkemeden tahliye talep etmiyorum" sözlerini hatırlattı.
 
"Leyla Güven'in talebi hepimizin talebidir, milyonların talebidir. Tecrit bir an önce kalkmalı ve bu hukuksuzluğa bu haksızlığa bir an önce son verilmelidir" diye belirten Buldan, yaşanan hukuksuzluğa bir an önce son verilmesi gerektiğini söyledi.
 
Güven'in başlattığı açlık grevini ve tecridi Türkiye'nin bir an önce gündemine alması gerektiğini kaydeden Buldan, "Bu talep geri çevrilemeyecek kadar, iktidarın elinin tersi ile öteleyemeyeceği kadar önemlidir" dedi.