2 Mayıs 2024 Perşembe

Buldan: Katile katil demekten vazgeçmeyeceğiz

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, 28 Aralık günü saldırı girişiminde bulunulan HDP Bahçelievler İlçe Örgütü'nü ziyaret etti. Kanlı saldırılarla HDP'yi yenemeyeceklerini vurgulayan Buldan, Deniz Poyraz davasında "katile katil" dediği için hakkında başlatılan soruşturmaya değindi. "Soruşturmaları vız gelir tırıs gider. Biz katile katil demekten vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partilerinin Bahçelievler İlçe Örgütü'ne yönelik faşist saldırı girişiminin ardından bugün parti binasını ziyaret etti. Buldan'a HDP milletvekilleri Züleyha Gülüm ve Oya Ersoy ile İl Eşbaşkanı İlknur Birol da eşlik etti.

'SALDIRILARA KARŞI DİMDİK AYAKTAYIZ'
Parti binasında açıklama yapan Buldan, saldırılar karşısında dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu vurguladı, "Bizleri büyütecek ve ayakta tutacak olan elbette ki dayanışmadır. Aynı zamanda bu provokasyonu ve saldırıları yapmaya çalışanlara karşı da dimdik ayakta olduğumuzu göstermektir" dedi.

'KÜRTLER YAŞADIKLARI ACILARI NE UNUTUR NE DE BOYUN EĞER'
Saldırının yaşandığı günün Roboskî katliamının 10'uncu yılına denk geldiğini hatırlatan Buldan, "Ülkemizin tarihi katliamlarla doludur. Roboskî asla unutulacak bir katliam değildir. Roboskî'ye benzer onlarca acının yaşandığını bu ülke ve bu coğrafyada yaşayan halklar çok iyi bilirler. En fazla da bunun bilincinde olanlar bizleriz, biz Kürtleriz. Kürtler tarihi boyunca hep acılarla, katliamlarla karşı karşıya kaldı. Hiçbir zaman bu acıları ne unuttu ne unutturdu ne de bu zalimler karşısında diz çöktü, boyun eğdi. Biz saldırıların arkasındaki güçleri, emir verenleri, tetik çektirmek isteyenleri çok iyi tanıyor ve tarihten biliyoruz. Tam da Deniz Poyraz'ın duruşmasına bir gün kala yapılan saldırı ile Kürtlere bir kez daha acı yaşatmak istediğini ve bu ülkeyi yönetenlerin HDP'ye ve Kürtlere bir mesaj verdiğini biliyoruz" diye konuştu.

'HDP MÜCADELESİNDEN ASLA TAVİZ VERMEYECEK'
Roboskî, Deniz Poyraz, Ankara Gar, Suruç katliamlarının açığa çıkarılmaması üzerine bazı güçlerin harekete geçtiğini belirten Buldan, "Emir veren, tetiği çeken, saldırıyı yapmak isteyenler bellidir. Kanlı bir kaosu yaratmaya çalışanlar bilsin ki; HDP bu saldırılar karşısında kendi güçlü mücadelesinden, inancından ve iradesinden asla taviz vermeyecektir. Meydanı korkaklara bırakmayacağımızı herkes bilmelidir. Bizleri siyaseten yenemeyen, sandıkta yenemeyen bu kesimler, kanlı eylemleri ve saldırılarıyla bizi yenmek isteseler de asla yenemeyeceklerdir" diye vurguladı.

'ELİNE SİLAH VE BIÇAK VERİP HDP'YE GÖNDERDİLER'
Partilerinin Bahçelievler İlçe örgütüne yönelik saldırıyı gerçekleştirenlerin bir an önce yargılanması gerektiğini vurgulayan Buldan, "Bu güçlerin açığa çıkarılması için mücadelemize devam edeceğiz" dedi. Buldan, saldırıyı gerçekleştiren kişinin tek başına olmadığını söyledi ve ekledi: "Onu buraya gönderdiler; eline silah, bıçak verdiler. 'HDP'ye git, kanlı bir eylem gerçekleştir' dediler. Kanlı eylemlerle kaosla, saldırılarla, katliamlarla Türkiye'nin bir yere varamayacağını artık herkes bilmelidir."

HDP'nin milyonların oyunu almış, parlamentodaki üçüncü büyük parti olduğunu hatırlatan Buldan, partilerinin hedef gösterildiğini, kriminalize edilmeye çalışıldığını, hakaret edildiğini söyledi. Buldan, "Bugün tek başına parlamentoya giremeyenler bu söylemleri, tavırları ve tutumlarıyla saldırganları güçlendirdiklerini çok iyi bilsinler. Kendileri yüzde 10 seçim barajını aşamayacak kadar küçük partiler, Türkiye'nin 3. büyük partisine hakaret etme hakkına sahip değildir. Haklılığımızı, irademizi, başarımızı hazmedemeyenler partimize saldırganları göndererek buradan bir şey çıkar mı umudu taşıyorlar, ancak bunun boşa çıktığını gördüler ve görmeye devam edecekler" dedi.

'KATİLE KATİL DEMEKTEN VAZGEÇMEYECEĞİZ'
Deniz Poyraz'ı katleden faşist tetikçi Onur Gencer'in yargılandığı davanın dün görüldüğünü anımsatan Buldan, mahkeme heyetinin tavrına katilin nasıl korunduğuna tanıklık ettiklerini söyledi.

Mahkeme salonunda katile katil gibi davranılmadığı için itiraz ettiğini vurgulayan Buldan, 'katile katil dediği" için hakkında başlatılan soruşturmaya değindi. Buldan, "Soruşturmaları vız gelir tırıs gider. İstedikleri kadar soruşturma açsınlar, fezleke hazırlasınlar, biz katile katil demekten vazgeçmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

'MUTLAKA KAZANACAĞIZ'
HDP'ye yönelik saldırıları gerçekleştiren katillerin arkasındaki güçleri ortaya çıkarmak için mücadele etmeye ve konuşmaya devam edeceklerini belirten Buldan, "Eğer bir katil tetiği çekmiş ve bir kadını vahşice katletmişse onun adı katildir. İsteğimiz sadece bu tetiği çekenlerin değil arkasındaki güçlerin sorgulanması ve yargılanmasıdır. Hiç kimse kaygıya kapılmasın, milyonlar mutlaka kazanacaktır. Bu zalimler karşısında, bu faşizm anlayışı karşısında bizler mutlaka kazanacağız. Yeter ki dayanışmamızı, mücadelemizi, irademizi ve kararlı duruşumuzu kaybetmeyelim, bundan ödün vermeyelim" diye konuştu.