17 Mayıs 2024 Cuma

Buldan: İstanbul Sözleşmesi'nden asla vazgeçmeyeceğiz

İstanbul Sözleşmesi'nin iptaline karşı açılan dava Danıştay 10. Dairesi'nde görülüyor. Duruşma öncesi açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, sözleşmeyi her yerde savunacaklarının altını çizdi. Öte yandan Buldan HDP Kadın Meclisi adına savunma yapacak.  

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi'nin ve kadın örgütlerinin İstanbul Sözleşmesi'nin yürürlükten kaldırılmasının iptaline ilişkin Danıştay'a açtığı dava Danıştay 10. Dairesi'nde görülmeye başlandı. Duruşmayı HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran,  HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, HDP'li kadın milletvekilleri ve Kadın Meclisi üyeleri takip ediyor. Duruşma öncesi HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Danıştay önünde yaptı.

Çok sayıda kadının katıldığı açıklamada "İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz" pankartı açıldı.

Erdoğan'ın gece yarısı verdiği kararla İstanbul Sözleşmesi'ni fesih etmesini asla kabul etmeyeceklerini ve İstanbul Sözleşmesi'ni savunmaya her yerde devam edeceklerini kaydeden Buldan, "Bu sözleşmeyi savunacağız. Bu kararın bugün Danıştay'dan olumlu bir şekilde çıkması sadece bizim değil bu ülkede yaşayan milyonlarca kadının talebidir ve biz milyonlarca kadını temsilen bu duruşmayı izlemek üzere buradayız. Bu hukuksuzluğu asla kabul etmeyeceğimizi bir kez daha belirtiyoruz. Burada gözü yaşlı anneler var, kızlarını erkek şiddetiyle kaybeden annelerimiz var ama bu ülkede yaşayan milyonlarca annenin aynı durumu düşmemesi için hep birlikte bu sürecin takibi olacağız. Milyonlarca kadının bu sürecin takibi olması için elimizden geleni yapacağız ve asla bunun mücadeleyi bırakmayacağız. İstanbul Sözleşmesi hepimizin kırmızı çizgisidir biz bu kırmızı çizgimizden asla vazgeçmeyeceğiz asla taviz vermeyeceğiz"

Açıklamanın ardından kadınlar duruşmayı takip etmek için davanın görüleceği  Danıştay 10'uncu Daire Başkanlığı duruşma salonuna geçti. HDP Kadın Meclisi adına savunmayı HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan yapacak.