24 Nisan 2024 Çarşamba

Buldan: HDP kardeşlik ve özgürlüğün sembolüdür

İzmir Bayraklı'da seçim bürosu açılışında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP'nin bu ülkede demokrasiye olan inanç, kardeşliğin ve özgürlüğün sembolü, kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesi olduğunu belirtti.
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve HDP'nin İzmir adayları Bayraklı'da partisinin seçim bürosu açılışına katıldı.
 
MURAT ÇEPNİ: FAŞİZME KARŞI MÜCADELE YÜRÜTÜYORUZ
 
Burada konuşan HDP İzmir 2. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Murat Çepni, "HDP'nin seçim siyaseti tek başına sandıklardan ibaret değildir. Biz bütün bu faşist siyasete karşı eşitlik, özgürlük ve adalet mücadesidir. Biz faşizme karşı, emperyalizme karşı ve kapitalizme karşı mücadele yürütüyoruz. Şimdi hep birlikte seçimi kazanmak üzere, HDP'yi Selahattin başkanımızı çıkartmak üzere çok daha çalışmamız gerekiyor" dedi. Çepni, "Bu yolda hep birlikte mücadele edip, hep birlikte kazanacağız. Hepimize başarılar diliyorum. Biz kazanacağız, biz kazanacağız" diye belirtti.
 
Ardından kitleye seslenen Buldan, "Bugün burada miting yapmıyoruz. Sadece bir seçim büromuzun açılışını gerçekleştiriyoruz Ama burayı miting alanına çeviren, buraya coşkusunu, iradesini taşıyan her bir arkadaşıma, kadın yoldaşlarıma, genç arkadaşlarıma binlerce kez teşekkür ediyorum" dedi.
 
İzmir'in bir barış kenti olduğunu ifade eden Buldan, "İzmir, özgürlük kentidir. İzmir'de yaşayan tüm halklarımız, bu ülkenin barışa dair inancını taşıyan, demokrasiye dair inancını taşıyan, kardeşliğe ve özgürlüğe dair inancını taşıyan insanlardır. Bugün İzmir'de HDP'nin bu kadar yoğun bir ilgiyle, bu kadar büyük bir coşkuyla karşılaşması elbette ki verdiği barış, özgürlük mücadelesiyle birebir bağlantılıdır. HDP'nin adayları da bunun göstergesidir. Afrikalı adayla Karadenizli adayın el ele, yürek yüreğe verdiği bir milletvekili listemiz var. Karadeniz halkıyla Afrika halkının, Kürt halkıyla Türk halkının yüreklerinin buluştuğu İzmir'de seçim startını veriyoruz" diye konuştu.
 
BULDAN: DEMİRTAŞ'IN CESARETİNDEN KORKTULAR
 
Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'a selam yollayan Buldan, şunları söyledi: "Onlar Selahattin Demirtaş'ın cesaretinden korktular, onlar Selahattin Demirtaş ile halkın meydanlarda buluşmasından korktular. Sevgili Selahattin Demirtaş'ı rehin alarak Edirne Cezaevi'ne gönderdiler. Biz Sevgili Selahattin Demirtaş'a Sevgili Figen Yüksekdağ'a söz veriyoruz. Cezaevinde rehin tutulan tüm yoldaşlarımıza söz veriyoruz. O gemi limana ulaşacak. Bu halk kazanacak. HDP kazanacak, Demirtaş kazanacak. O gemi İzmir Limanı'na gelecek, İzmir Limanı'na yanaşacak. O geminin içinden Selahattin Demirtaş çıkacak, Figen Yüksekdağ çıkacak. O geminin içinden İdris Baluken çıkacak, o geminin içinden tutuklu kadın yoldaşlarımız çıkacak. Bir kez daha onlara söz veriyoruz. Biz sadece size söz vermedik. Biz İmralı Cezaevi'ne de söz verdik. Biz Suruç'ta yaşamını yitiren çocuklarımızın ailelerine söz verdik. Biz Ankara Katliamı'nda, Roboski Katliamı'nda yaşamını yitirenlerin ailelerine söz verdik. 'Sizin mücadeleniz bizim mücadelemizdir' dedik. 'Bu mücadele onurlu bir mücadeledir' dedik."
 
Türkiye halklarının barışa, demokrasiye olan inancını AKP'nin yerle yeksan ettiğini söyleyen Buldan, "Biz barış dedikçe onlar savaşta ısrar ettiler. Biz kardeşlik dedikçe, onlar halklara kutuplaşmayı dayattı. Biz mücadele dedikçe, onlar üzerimize kurşunlar yağdırdı. Ama kimsenin gücü bu halkın onurlu mücadelesini, bu halkın barışa olan inancını yok edemez" diye kaydetti.
 
'DEMİRTAŞ'I CUMHURBAŞKANI YAPACAĞIZ'
 
HDP'nin bu ülkenin barışa olan umudu olduğunun altını çizen Buldan, HDP'nin bu ülkede demokrasiye olan inanç, kardeşliğin ve özgürlüğün sembolü, kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesi olduğunu belirtti. Buldan, "Gençlerin özgürlüğe olan inancıdır HDP. Bu yüzden 24 Haziran'da yapılacak 2 seçimde de hem Cumhurbaşkanlığı seçiminde hem de milletvekili seçiminde Türkiye'de büyük bir başarıyla hem Parlamento'ya gireceğiz hem de Selahattin Demirtaş'ı Cumhurbaşkanı yapacağız" dedi.
 
AKP/Saray rejiminin Selahattin Demirtaş'tan, HDP'den, HDP'nin milletvekillerinden, belediye başkanlarından korktuğunu söyleyen Buldan, "Onlar HDP'yi baraj altında bırakmak için her türlü oyunu devreye sokmaya başladılar bile. Hakkari'de, Diyarbakır'da, Mardin'de seçim sandıklarını taşıyarak, köylerden kentlere getirerek, halkımızın oy kullanmasını engellemeye çalışıyorlar. Sandıkları uzaya da taşısanız halkımız gidip uzayda oyunu kullanacak" diye konuştu.
 
Bu seçimin Türkiye halklarının kaderini belirleyecek bir seçim olduğunu söyleyen Buldan, Türkiye halklarının ya karanlığı ya da aydınlığı tercih edeceğinin altını çizdi. Buldan, "Ya 16 yıllık AKP Hükümeti'nin bu ülkede uyguladığı zorbalığın, inkarın, imhanın devamına evet diyecek ya da 'hayır biz artık AKP'ye tamam diyoruz, aydınlığı barışı kardeşliği tercih ediyoruz' diyecek" diye belirtti.