18 Mayıs 2024 Cumartesi

Buldan: HDP kapısına kilit vurulacak bir parti değil

Partisinin Antep'de düzenlediği halk buluşmasında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Buldan, siyasetin karşılarına çıkamayan iktidarın zulüm uyguladığını belirtti. Buldan, HDP'nin kapısına kilit vurulacak bir parti olmadığının da altını çizdi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP), "Savunma Kampanyası" kapsamında Antep'te halk buluşması düzenliyor. Şehitkamil ilçesinde bulunan HDP İl Örgütü önünde gerçekleştirilen buluşmada, HDP bayraklarıyla donatılan alana Deniz Poyraz'ın fotoğrafının bulunduğu "Deniz Poyraz ölümsüzdür" yazılı pankart asıldı. Halkın coşkusu ve "HDP halktır, halk burada" sloganlarıyla karşılanan Buldan'a, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve milletvekilleri de eşlik etti.

Buluşmada halka seslenen Buldan, Antep'in karşı karşıya kaldığı sorunlara dikkat çekti. Antep'in hak ettiği gibi yönetilemediğini belirten Buldan, "Şimdiden çalışmalarınıza başlayın, Antep halkının iradesini, seçimlerde sandığa yansıtmak için var gücüyle önünüze koyun. Antep'in bir işçi kenti olduğunu biliyoruz. Pandemiyle birlikte Antep'te esnafın, üreticinin nelere maruz kaldığını da hep birlikte gördük. İşçileri pandemi gerekçesiyle işten çıkarılanlar, Kod-29, Kod 46 ile işçinin işine son verenler, pandemiyi gerekçe gösterdiler, kendi yandaşlarını gözeterek, süreci yönetmeye çalıştılar. Antep'te çiftçi de esnaf da kadın da genç de herkes bu kentin, bu kentte yaşayanların nelere maruz kaldığını biliyoruz. Onun için bu kentte elbette ki irademize sahip çıkacağız, büyük mücadelemizin, barış, demokrasi ve özgürlük mücadelesi için Türkiye halklarının hak ettiği şekilde demokrasi ve özgürlüğe susamışlığını esas alarak, çalışmalarımızı yürüteceğiz" dedi. 

İktidarın siyaseten karşılarına çıkamadığını söyleyen Buldan; gaspla, zulümle, gözaltı ve tutuklamayla karılarına çıktığını belirtti. Buldan, "İşte burada bu ilde, bu binada çalışma yürüten yüzlerce arkadaşımızı sebepsiz yere gözaltına alıp, tutukladılar. Şu an 55 arkadaşımız haksız bir şekilde cezaevinde yatıyorlar. Onlar zannettiler ki Antep'te bu kapıdan içeriye girenleri gözaltına alıp tutuklarsak, kapıya kilit vurular diye düşünenler, HDP kapısına kilit vurulacak bir parti değil. Bir gider bin geliriz, bu kapıyı kapattırmayız" diye konuştu.