9 Mayıs 2024 Perşembe

Buldan: Bizim kadın ittifakımız var

İstanbul 8 Mart mitinginde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, AKP-MHP'nin faşist ittifakına gönderme yaparak, "Bizim de ittifakımız var" dedi. Buldan, bu ittifakın seçim ittifakı değil kalıcı bir ittifak olduğunu belirterek, ekledi: "Bu ittifakının adı kadın ittifakı."
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İstanbul Bakırköy'de düzenlenen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü mitingine katıldı.
 
Mitingde konuşan Buldan, direnen tüm kadınları selamlayarak konuşmasına başladı.
 
"Bu ülkeyi yönetenler kadınları tahakküm altına almak istiyor, kadınları siyasetin dışına atmak istiyor, kadın cinayetlerine, tacize, tecavüze seyirci kalıyor" diyen Buldan, kadınların bu zihniyeti özgürlük mücadelesiyle yıkacağını söyledi.
 
Kadınların bu ülkede en fazla mağdur olanlar olmasına rağmen AKP hükümetine karşı mücadelede her zaman ön saflarda olacağını ifade eden Buldan, AKP hükümetine şöyle seslendi: "Sizler Afrin'e giderken Türkiye'yi korumak adına gittik diyorsunuz. Ancak bir tane çocuğu bile koruyamayacak durumdasınız. Kadınlara yönelik taciz ve tecavüzü önleyemeyecek kadar basiretsiz bir hükümetsiniz. Biz çocuklarımızı Afrin'de hayatlarını kaybetsinler diye, sizin savaşlarınızda hayatlarını kaybetsinler diye doğurmuyoruz. Bizler kapımıza gelen her cenazeden rahatsızız. Ama siz bu ülkeyi ağlayan anneler ülkesi yaptınız. Bu ülkeyi tabutlara sarılan çocuklar ülkesi yaptınız. Ama kadınların iradesi sizin savaş politikanızı da yıkacak."
 
KADIN ÖZGÜR OLMADAN ÜLKE ÖZGÜR OLMAZ
 
"Figen Yüksekdağ özgürleşene kadar, 78 yaşındaki Sîsê Ana özgürlüğüne kavuşana kadar, Gültan Kışanak bu meydana gelene kadar, Sebahat Tuncel özgürleşene kadar bizim mücadelemiz devam edecek" diyen Buldan, kadınlar özgür olmadan bir ülkenin özgür olmayacağını söyledi.
 
AKP-MHP'nin faşist ittifakına gönderme yapan Buldan, "Bizim de ittifakımız var ancak bizim ittifakımız seçim ittifakı değil. Seçimden sonra da devam edecek bir ittifak gerçekleştiriyoruz. Bu ittifakının adı kadın ittifakı. Bu ittifakın adı Türkü, Kürdü, Ermenisi, Lazı, Çerkeziyle birlikte; ister asker ister sivil olsun; evladı yaşamını yitiren tüm annelerin ittifakıdır. Barış ittifakıdır, özgürlük ittifakıdır, kalıcı bir ittifaktır" dedi.
 
Buldan, bu ittifaka herkesi davet etti. Barış için mücadele çağrısı yapan Buldan, "Cesaretimizi meydanlara çıkan kadınlardan alıyoruz" dedi.