13 Haziran 2024 Perşembe

Buldan bayramda çalışmak zorunda kalan işçi kadınları ziyaret etti

HDP Eş Genel Başkan Pervin Buldan ve beraberindeki heyet, 'tam kapanma' altında sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı süreçte üstelik bayrama denk gelen günlerde çalışmak zorunda kalan tekstil işçisi kadınlarla buluştu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, sokağa çıkma yasakları ve bayramda çalışmak zorunda bırakılan tekstil işçisi kadınlarla buluştu. Buldan, "

"Kadın yoksulluğuna hayır" kampanyası kapsamında İstanbul Pendik'te tekstil atölyesindeki işçi kadınlarla gerçekleştirilen buluşmaya HDP MYK üyesi Ferhat Encü, İstanbul İl Eşbaşkanı Erdal Avcı, Meclis Başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş ve İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm de katıldı.

'HDP İŞÇİLERİN, KADINLARIN, EZİLEN HALKLARIN YANINDA'
Kadın işçilerin bayramını kutlayan Buldan, "Bugün Ramazan Bayramının 3'üncü günü. Bayram olmasına, pandemi nedeniyle kısıtlamalar olmasına rağmen bugün burada insanlar çalışmak zorunda" dedi. HDP Kadın Meclisi'nin yürüttüğü "Kadın yoksulluğuna hayır" kampanyasına ilişkin bilgi veren Buldan, saray rejiminin 'tam kapanma' adı altında sokağa çıkma yasakları döneminde işçileri çalışmak zorunda bırakan politikalarını eleştirdi.

Buldan şunları söyledi: "Eğer bir kapanma olacaksa, pandemi kısıtlamaları varsa bu herkese uygulanmalıdır; haklardan herkes eşit bir şekilde faydalanmalıdır. Bir kesim çalışarak, başka bir kesim eve kapanarak bu süreci atlatamayız. Bu kapanma çerçevesinde insanlar ekmek parası kazanmak için mecburen çalışmak zorunda kalıyorsa eğer, bunu düşünmesi gereken tek bir yer, tek bir mevki makam vardır o da saraydır, bu ülkenin cumhurbaşkanıdır. Kendileri kapanırken insanlara 'pandemiyi düşünelim' çağrısı yapanlar başka bir kesimin çalışmasına göz yummamalıdır. Sizlere yaşamanızı idame edebilecek düzeyde bir gelir verilmesi sizlerin de evinizde kapanmasına katkı sunacaktır. Ancak böyle yapılmıyor, böyle düşünülmüyor."

HDP'nin haksızlığa uğrayan halkların, kadınların, emeği sömürülen işçilerin yanında olduğunu ve olmaya devam edeceğini söyleyen Buldan, "İnsanların AKP'nin yalanlarına artık karnı toktur. Kendi geleceğini düşünmekten başka bir şey yapmayan AKP hükümetine en etkili cevabımızı elbette seçim sandıklarında vereceğiz" diyerek erken seçim çağrısında bulundu.

SÜLEYMAN SOYLU'YA İSTİFA ÇAĞRISI
Gazetecilerin HDP genel merkez binasına ve Mersin'de Kürt bir aileye yönelik saldırılara ilişkin sorusunu yanıtlayan Buldan, "Genel Merkezimiz başta olmak üzere yapılan hiçbir saldırı birbirinden bağımsız değildir. Bu saldırıların arkasında İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere hükümet vardır" dedi. Buldan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya istifa çağrısında bulundu.

KÜRTLERE SALDIRI EMRİNİ VERENLER YARGILANMALI
Kürtlere yönelik saldırıların bilinçli olduğunu söyleyen Buldan, Kürtlere yönelik nerede bir saldırı varsa arkasında bu ülkeyi yönetenler olduğunu kaydetti. Mersin'de dün yaşanan Hewlerli Kürt bir aileye yönelik saldırının bilinçli ve ırkçı bir saldırı olduğunu belirten Buldan, "Bu saldırıyı da şiddetle kınıyoruz. Bu saldırının arkasındaki güçlerin de bir an önce ortaya çıkmasını istiyoruz. Dün takip ettiğimiz kadarıyla 3 kişinin tutuklandığını öğrendik. Ancak birkaç gün sonra bir serbest bırakılmayla karşılaşırsak eğer, bundan da yine hükümetin sorumlu olduğunu özellikle ifade etmek isterim. Bu insanlar cezalandırılmalıdır. Kürtlere yönelik, Kürtlerin yaşadığı her yerdeki saldırıları azmettiren ve bu saldırıların emrini verenler mutlaka bulunmalı ve yargılanmalıdır. Parlamento bu hafta açılacak ve bu olayın da orada takipçisi olacağız" diye konuştu. 

Buldan Filistin halkına yönelik emperyalist ülkelerin desteğiyle İsrail'in gerçekleştirdiği saldırılara ilişkin soruyu da şu şekilde yanıtladı: "Sadece İsrail'in Filistin'e saldırısı değil bugün Ortadoğu'da birçok yerde saldırı, çatışma ve savaş hali var. Bu çatışmaların belli bir yerinde Filistinliler, belli bir yerinde Kürtler var."