16 Nisan 2024 Salı

Buldan: 24 Haziran'da İzmir meydanında halaylar çekeceğiz

Seçim çalışmaları kapsamında İzmir'de Konak Kadın Seçim Bürosu açılışına katılan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, AKP'yi götürecek güç buradaki kadınlardır dedi.
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, seçim çalışmalarına İzmir'de Konak Kadın Seçim Bürosu açılışı ile devam etti.
 
HDP'nin kadın partisi olduğunu belirten Buldan, "AKP hem kadınlardan hem de HDP'de siyaset yapan kadınlardan korkuyor. Selam olsun cezaevinde direniş gösteren Figen Yüksekdağ'a, Gültan Kışanak'a, Sebahat Tuncel'e, Selma Irmak'a, Gülser Yıldırım'a. Onlar kadınların siyasetinden korktukları için HDP'de siyaset yapan kadınları cezaevine koydular" dedi.
 
AKP'nin toplumun yarısını oluşturan kadınları yok saydığını ve kadınlarında 24 Haziran'da AKP'yi tanımayacağını belirten Buldan, "Onlar bizi yok saydıkça, onlar bizi görmezden geldikçe, biz daha çok büyüyoruz, daha çok çoğalıyoruz. Kadınları görmeyen bu anlayış bizleri daha çok bir araya getiriyor" dedi.
 
KADINI EVE HAPSETMEK İSTEYENLERE İNAT SOKAKTAYIZ
 
Buldan konuşmasına şöyle devam etti: "Bu ülkenin kadınlarının acı çekmeye tahammülü kalmadı. Biz kadınlara en çok yasak koyan AKP. Kadın cinayetleri en fazla AKP hükümeti döneminde yaşandı. İşte bundan güç alanlar sürekli kadınlara saldırlar. Onlar bizi evlere tıkmak istese de, sesimizi kesmek istese de, tıpkı bugün olduğu gibi HDP sokaklarda, kadınlar sokaklarda. Kadınlar 'sokakları da, meydanları da terk etmeyeceğiz' diyorlar." 
 
Buldan, "AKP'yi götürecek olan güç buradadır, kadınlardadır, İzmirli kadınlardadır. Eğer gerçekten değiştireceğimize inanırsak, bu ülke değişir ve biz inanıyoruz. 24 Haziran'da bu meydanda zılgıtlar çekeceğiz, halaylar çekeceğiz" diye konuştu.