27 Nisan 2024 Cumartesi

Buca Hapishanesi'nde 62 tutsak izole edildi

HDP Milletvekili Gergerliğioğlu, Buca Hapishanesi'nde koronavirüs nedeniyle hastaneye kaldırılan tutsaklar olduğunu duyurdu. Savcılık, "Hastalık belirtisi taşıyan 62 tutuklu ve hükümlü, hastanelerde izole edilmiş, tetkikleri devam etmektedir, sağlık durumları iyidir" diye açıklama yaptı.

Koronavirüs salgınına karşı hijyen ve sağlık önlemlerinin alınmadığı hapishanelerden, Covid-19 vakaları gelmeye devam ediyor.

HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, sosyal medya hesabından İzmir'de bulunan Buca Hapishanesi'nde Covid-19 nedeniyle hastaneye kaldırılan tutsaklar olduğunu duyurdu.

Gergerlioğlu, şu ifadeleri kullandı: "Cezaevlerinde sorunlar büyüyor. Savcılık da kabul etti. Buca cezaevinde Covid-19 vakaları var, hastaneye kaldırılanlar oldu. Mahpusların da yaşam hakkı var. Daha da artmasını mı bekleyeceğiz?"

62 TUTSAK HASTANEDE İZOLE EDİLDİ
Konuya ilişkin açıklama yapan İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, haberi doğruladı. Savcılık açıklamasında, 13 Nisan'da çeşitli şikayetlerle hastaneye sevk edilen bir tutuklunun koronavirüs testinin pozitif çıktığı kaydedildi. Test sonucunda hastalık belirtisi taşıyan 62 tutuklu ve hükümlünün hastanede izole edildiği belirtildi.