20 Nisan 2024 Cumartesi

Bu sabah gözaltına alınan Osman Şiban serbest bırakıldı

Van'ın Çatak ilçesinde askerler tarafından helikopterden atılan ve bu sabah Mersin'deki evinde gözaltına alınan Osman Şiban serbest bırakıldı.

Van'ın Çatak ilçesinde askerler tarafından gözaltına alındıktan sonra Servet Turgut ile helikopterden atılan ve bu sabah Mersin'deki evinde gözaltına alınan Osman Şiban serbest bırakıldı.

Şiban'ın avukatı Baran Bilici, yaptığı açıklamada, Şiban'ın rapor için götürüldüğü Mersin Şehir Hastanesi'nde yapılan tetkikler sonrası fiziki ve psikolojik olarak ifade verecek durumda olmadığı anlaşıldığı için serbest bıraktığını söyledi.

Van'ın Çatak ilçesinde 11 Eylül'de gözaltına alınan Osman Şiban ve Servet Turgut helikopterden atılmıştı. Turgut 30 Eylül'de hayatını kaybederken Şiban'ın tedavisi ise Mersin'deki evinde sürüyordu. Şiban bu sabah Mersin'de gözaltına alınmıştı. Mersin Şehir Hastanesi'ne götürülen Şiban, işlemlerin ardından Van'a götürülecekti ancak avukatı Baran Bilici, Şiban'ın fiziki ve psikolojik olarak ifade verecek durumda olmadığının anlaşılması üzerine serbest bırakıldığını söyledi.