19 Nisan 2024 Cuma

'Bu mücadelenin kazananları bizler olacağız'

Polisin Leyla Güven'e destek açlık grevi eylemlerine dönük saldırılarına değinen HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, "Her geçen gün daha da artacağız. Onlar baskı uyguladıkça biz daha da güçleneceğiz. Onlar baskı uyguladıkça biz daha da çoğalacağız" dedi
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven'in PKK Lideri Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin sonlandırılması talebiyle başlattığı açlık grevinin 35. gününde Güven'e destek amacıyla yapılan açlık grevleri de devam ediyor.
 
Hafta başında Diyarbakır'da TJA'nın yaptığı açlık grevine polis saldırısı sonucu açlık grevindeki kadınlar gözaltına alınmıştı. Bugün ise HDP Diyarbakır il ve ilçe örgütü üyeleri 50 kişilik bir grupla açlık grevini devraldı. İl binasında 3 gün sürecek eylem, basın açıklaması ile duyuruldu.
 
Parti binasındaki Vedat Aydın Konferans Salonu'nda yapılan açıklamaya, HDP, DBP ve ESP yöneticileri, DTK, TJA ve Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) temsilcileri katıldı.
 
'SAHİPLENİYORUZ'
 
Açıklamayı okuyan HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, Güven'in tecride, baskılara ve soykırımcı politikalara karşı başlattığı açlık grevini sahiplendiklerini kaydetti. Tosun, farklı illerde daha önce başlattıkları açlık grevi eylemlerine polis saldırısı sonucu onlarca kişinin darp edilerek gözaltına alındığını hatıtlattı.
 
Partisinin Diyarbakır il binasının son bir aydır polis ablukasında olduğunu kaydeden Tosun, "Bu hukuksuzluk tüm ülkenin gözü önünde açık bir biçimde yaşanmaktadır" dedi. Yerel seçim startı verdikleri günden beri partililerine yönelik tutuklama, gözaltı ve baskı politikalarına değinen Tosun, baskının en üst düzeye çıkarıldığına işaret etti.
 
‘ONLAR BASKI UYGULADIKÇA BİZ ÇOĞALACAĞIZ'
 
Tosun, baskılara karşı mücadele edeceklerini vurgulayarak "Her geçen gün daha da artacağız. Onlar baskı uyguladıkça biz daha da güçleneceğiz. Onlar baskı uyguladıkça biz daha da çoğalacağız" dedi. Tosun, Leyla Güven'in 'Bu mücadelenin kazananları bizler olacağız' sözünü hatırlatarak pes etmeyeceklerini söyledi.