21 Mayıs 2024 Salı

BTS'nin sürgünlere karşı eylemi 44. haftasında

BTS'nin sürgün ve baskılara karşı başlattığı oturma nöbeti 43'üncü haftasında devam etti.

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası'nın (BTS), üyelerinin sürgün edilmesi ve baskıya maruz kalmasına karşı başlattığı oturma nöbeti 44'üncü haftasında. Sendika üyeleri, Alsancak Garı önünde bir araya gelerek, açıklama yaptı. Açıklamada, "Biz çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakacağız" ve "Demir yolları halkındır parayla satılmaz" pankartı açıldı. 

BTS İzmir Şubesi Başkanı Erdal Akyol, sürgünleri "insanlık suçu" olarak niteleyerek, "Hiçbir gerekçe insanları ailesinden ve çevresindenkoparmanın gerekçesi olamaz. Hele sendikal faaliyetler hiç olamaz. Geçtiğimiz hafta sürgüne gönderilen önceki şube başkanlarımızdan Bülent Çuhadar'ın sürgün kararı idare mahkemesi tarafından iptal edilmiştir. Hepimizde döneceğiz. Çünkü biz haklıyız" dedi.

Akyol, sürgünlerin amacının sendikal faaliyetler olduğuna işaret ederek, şunları söyledi: "Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın demiryollarını holding haline getirecek, çalışanların iş güvencesini ve geleceğini yok edecek, demiryollarının trafik güvenliğini özel şirketlerin kar hırsına terk edecek yasal düzenlemeler için hazırlık yaptığını herkes tarafından bilinmektedir. Demiryolu emekçileri ile birlikte zamanı geldiğinde ortak mücadele silahımız olan üretimden gelen gücümüzle ile göstereceğiz. Üreten de yöneten de biz olacağız."