11 Mayıs 2024 Cumartesi

BTS'nin oturma eylemi 48. haftasında

BTS izmir Şubesi'nin sürgün ve baskılara karşı yaptığı oturma eylemi 48. haftasında da devam etti. İnsanca bir yaşam mücadelesi kazanacak denildi.

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) sürgün ve baskılara karşı düzenlediği oturma eylemi eyleminin 23. haftasında Alsancak Gar'ı önünde bir araya geldi.

"Demiryolu halkındır, satılmaz" pankartının açıldığı açıklamada basın metinini BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol okudu. Akyol, sendikalarının yönetici ve üyelerine yönelik baskıların sürgünlerin siyasal iktidarlardan bağımsız duruşu ile tanımlanan BTS'nin örgütlü mücadelesini hedef aldığını belirtti. Akyol, "Ulaşım emekçilerinin yüzünü BTS'ye döndüğü, ülkenin dört bir yanında sendikamızda örgütlenmeye başladığı bir dönemde alınan bu kararların asıl amacının ne olduğu herkesin malumudur" dedi.

Bu tarz uygulamalar ile kurum imajının da zarar gördüğüne dikkat çeken Akyol, şimdiye kadar üye ve yöneticilerine verilen tüm disiplin cezaları yargı kararları ile iptal edildiğini vurguladı. Akyol, "Daha geçtiğimiz haftalarda sürgüne gönderilen iki arkadaşımızın sürgün kararı iptal edildi. Yine açtığımız iki lojman davası kazanıldı diğerleri ise devam ediyor. Uydurma gerekçelerle sadece yıldırma politikalarına hizmet eden maaş kesimi cezaları da yargıdan birer birer dönmektedir. Son olarak geçtiğimiz hafta Merkez Kadın Sekreterimize verilen maaş kesimi cezası da iptal edilmiştir. Onlarca mahkeme kararı olmasına rağmen sendikamızın sesini kısmaya yönelik bu baskıları ve sürgünleri kamuoyunun takdirine bırakıyoruz" diye konuştu.

Emeğin, demokrasinin, barış ve kardeşliğin kazanacağını ifade eden Akyol, "İnsanca bir yaşam mücadelesi kazanacak" dedi