1 Mayıs 2024 Çarşamba

BTS'nin oturma eylemi 43. haftasında devam etti

BTS'nin, sürgün ve baskılara karşı yaptığı oturma nöbeti 43. haftasında devam etti.

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS), demiryollarında uygulanan sürgün ve baskılara karşı başlattığı oturma eylemi 43. haftasında Alsancak Garı önünde devam etti.

BTS İzmir Şubesi Başkanı Erdal Akyol, işyerlerinde sendikal ayrımcılık ve sendikal faaliyetlerin engellenmesi ihlallerinde kaygı verici bir artış yaşandığını dikkat çekti.

Akyol, "Hiçbir muhalif sesin çıkmasına tahammülü olmayan, her geçen gün demokrasiden, çok seslilikten biraz daha uzaklaşan yönetimler, emekçiden yana itirazlarını ve taleplerini dile getiren sendikalarımıza hukuksuz saldırılarını arttırıyor ve liyakatsiz atamalarda hız kesmeden devam etmektedir. Yalanı, adaletsizliği, adam kayırmacılığı bize kabul ettirmeye, sıradanlaştırmaya çalışan bu sistemin ve yöneticilerinin karşısındayız. Biz doğruları söylemeye bıkmadan usanmadan devam edeceğiz. İnsanca yaşama ve çalışma talebi, bu ülkenin kurumlarına sahip çıkma çabası suç değildir. Başta kurumlarımızın özelleştirilmesine karşı çıktık daha sonra emekçilerin insanca koşullarda yaşaması ve çalışabilmesi için mücadele ettik, ediyoruz, edeceğiz. Hiç durmadan doğruları söyleyecek, çoktan hak ettiğimiz hakları almak için taleplerimizi dile getirmeye devam edeceğiz" dedi.