19 Mayıs 2024 Pazar

BTS'nin baskı ve sürgünlere karşı eylemi 24. haftasında

BTS İzmir'de gerçekleştirdiği eylem ile "Baskılara, sürgünler ve TCDD'nin satılmasına karşı mücadelemiz devam edecek" dedi.

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) İzmir Şubesi, baskılara, sürgünlere ve devlet demir yollarının satılmak istenmesine karşı eylemleri devam ediyor. BTS üyeleri Alsancak Garı önünde basın açıklaması ve oturma eylemi gerçekleştirdi.

Eylemde yapılan açıklamada, TCDD yönetiminin baskı ve sürgünlerine değinerek hukuk dışı uygulamalarına dikkat çekildi. Emekçileri siyaset yapmakla suçlayan TCDD yönetimimin esas siyaseti kendisinin yaptığını AKP siyaseti ile yandaş ve işi bilmez elemanları liyakatsız işe getirdiği ifade edildi.

Açıklama "Bizleri AKP'nin memuru yapmaya çalışıyorlar, kabul etmediğimiz zaman da bizleri siyaset yapmakla suçluyorlar. Evet, biz insanlığın, insan olmanın gereklerini yerine getiriyoruz. Ne mi yapıyoruz; örneğin yalakalık yapmıyoruz ve onursuzca tavırlar almıyoruz. Örneğin yolsuzluklara, haksızlıklara, hukuksuz uygulamalara, yandaş kayırmaya, liyakatsiz atamalara karşı çıkıyoruz. Her şeyden önemlisi bizler barışa sahip çıkıyoruz. Çünkü insan olmanın gereği budur. Çünkü biliyoruz ki tarih hepimizi sorgulayacak. Dün 12 Eylül faşist generalleri karşısında hazır olda bekleyen anlayış nasıl lanetleniyorsa bugünkü haksızlıklar karşısında aynı tavrı sergileyenler ve kraldan daha kralcı olanlar da gelecekte utanç kavramının temsilcisi olacaklardır" denildi.

Özelleştirme saldırılarına değinilen açıklamada "Bugün kurumun elden gitmesi, işyerlerimizin kapanması, çoğu işin demiryollarında yapılacakken özel sektöre yaptırılması, her yıl zarar ettirilmesi, bunlar sizler için önemli değil mi? Ülkesini, vatanını sevmek, ülkesinin değerlerine sahip çıkmaktan, kurumların peşkeş çekilmesine karşı durmaktan, kamunun zarar etmesine engel olmaktan geçmektedir.  Bir kez daha tünele girmeden son çıkışta tekraren uyarıyor ve çağrıda bulunuyoruz. Bu hukuksuz, akıl dışı uygulamalarınızdan vazgeçin. Bizler mücadele etmeye, sokaklarda olmaya devam edeceğiz" diye belirtildi.