23 Nisan 2024 Salı

BTS üyeleri sürgün ve TCDD yönetimini protesto etti

İzmir ve Ankara'da BTS üyeleri basın açıklaması ve oturma eylemiyle sürgün saldırısını protesto etti.

84 demiryolu emekçisinin sürgün edilmesine tepkiler bugün de devam etti. İzmir'de oturma eylemi yapılırken, Ankara'da TCDD Genel Müdürlüğü'nde yapılmak istenen alkışlı eylem engellendi.

İZMİR'DE OTURMA EYLEMİ
İzmir'de KESK'e bağlı BTS üyesi emekçiler, TCDD yönetiminin salgın fırsatçılığıyla sürgün saldırısını devreye sokmasını protesto etti.

Alsancak İzban çıkışında yapılan açıklamaya HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni ile KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezer de katıldı. 

Açıklamada, BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol'un da aralarında olduğu 84 emekçinin sürgün edilmesinde TCDD Genel Müdürü ile Trafik ve İstasyon Dairesi Başkanı'nın sorumlu olduğu kaydedildi. 

Sürgünleri asla kabul etmediklerini söyleyen BTS emekçileri açıklamalarında "Siyasi iktidara sırtına dayayarak yönetimlere gelen TCDD bürokratları, demiryollarını geliştirmek ve büyütmek, adil, liyakatli ve hukuka uygun bir şekilde kurumu yönetmek yerine aldıkları kararla içerisinde sendikamız üyelerinin de olduğu 82 çalışanı kendi istekleri dışında başka şehirlere sürgün edilmesini asla kabul etmiyoruz" ifadelerini kullandı.

ÇEPNİ: BTS'NİN TALEPLERİ KABUL EDİLMELİDİR
BTS'nin emekçinin hakkını savunan bir sendika olduğunu söyleyen HDP Milletvekili Murat Çepni, "Herkes pandemiye karşı mücadele ederken, AKP işçi sınıfını fabrikalarda ölümüne çalıştırıyor. Emekçilere sürgün dayatıyor. Bütün işçi sınıfı ve emekçiler olarak bu politikalara dün olduğu gibi bugün de karşı durmaya devam edeceğiz. BTS'li arkadaşlarımızın sürgün kararı derhal geri alınmalıdır. BTS'nin talepleri kabul edilmelidir. Mücadelelerinin yanındayız. Birleşik mücadele kazanacaktır" dedi

"Sürgünler bizi yıldıramaz", "Direne direne kazancağız", "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz" sloganları atan emekçiler sürgün edilenler geri dönene kadar oturma eylemlerini sürdüreceklerini açıkladı.

ANKARA'DA EYLEME İZİN VERİLMEDİ
BTS'nin TCDD Genel Müdürlüğü protokol kapısı önünde yapmak istediği alkışlı eylem ise Valilik yasağı gerekçe gösterilerek engellendi. Sendika yöneticilerinin Genel Müdür ile görüşme talepleri de kabul edilmedi. 

Kısa bir açıklama yapan sendika yöneticileri, "TCDD Genel Müdürlüğü kararıyla içerisinde sendikamız üyelerinin de bulunduğu demiryolu çalışanlarının koronavirüs tedbirlerinin uygulandığı ve bu kapsamda sokağa çıkmanın pek çok ilde yasak olduğu bir dönemde sürgün edilmişlerdir. İçerisinde kanser hastası, eşi ve çocuğu engelli olanların bulunduğu bu sürgün kararının geri alınması amacıyla sendikamız tarafından basın açıklamaları ve çeşitli eylem ve etkinlikler düzenlenmektedir. Sürgün kararı geri alınıncaya kadar bu eylem ve etkinliklere devam edilecektir" dedi.