26 Nisan 2024 Cuma

BTS: Taleplerimiz kabul edilmezse Ankara'ya yürüyeceğiz

BTS'nin sürgünlere karşı gerçekleştirdiği oturma eyleminde yapılan konuşmada, taleplerine yanıt verilmediği takdirde Haber-Sen'in sürgünlere karşı Ankara'ya yapacağı yürüyüşe dahil olacakları belirtildi.

KESK İzmir Şubeler Platformu ve Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) demiryollarında yaşanan sürgünlere ilişkin Alsancak Gar önünde eylem yaptı.

"Çin tören treni meğerki sürgün taşıyormuş. Keyifliğe, adaletsizliğe hukuksuzluğa sessiz kalmayacağız" pankartının açıldığı eylemde, "Direne direne kazanacağız, zafer direnen emekçinin olacak" sloganları atıldı.

Eylemde konuşan KESK İzmir Şubesi Dönem Sözcüsü Necip Vardal, BTS İzmir Şubesi'ndeki yönetici ve üyelerine yönelik hukuksuzluğa karşı ikinci haftadır alanlarda olduklarını söyledi. Sürgün edilen üyelerinin yanında olacaklarını ifade eden Vardal, desteklerin hukuksuzluk bitene kadar devam edeceğini kaydetti.

'SÜRGÜN KARARLARINI GERİ ALIN'
Basın açıklamasını okuyan BTS İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Mehdi Seyhan, çok sayıda BTS üyesinin sürgün edildiğini hatırlatarak hukuksuzluğa karşı mücadele edeceklerini belirtti. Seyhan, "Sürgünlerden sorumlu TCDD Genel Müdürlüğü yöneticilerini, Haber-Sen Genel Sekreteri İbrahim Damatoğlu'nu sürgüne gönderen PTT Genel Müdürlüğü'nü ve tüm bunlara izin veren Ulaştırma Bakanlığı'nı uyarıyoruz. KESK Bileşenleri yönetici ve temsilcilerine karşı yürütülen sürgün kararlarını geri almaya, sendikamıza üye ve yöneticilerine yönelik baskıya son vermeye ve aklı-selim bir şekilde yasa ve yönetmeliklere uygun davranmaya davet ediyoruz" dedi.

Demiryollarına ilişkin yanlışları açıkça dile getirdiği için sendikalarının hedef alındığını kaydeden Seyhan, "TCDD A.Ş, PTT Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma Bakanlığı taleplerimize cevap vermezse Haber-Sen'in sürgünlere ve baskılara karşı Ankara'ya yapacağı yürüyüşü ortaklaştıracağız" dedi.