19 Mayıs 2024 Pazar

BTS: Demiryolu halkındır, satılmaz

Sürgün ve baskılara karşı sürdürdükleri oturma eyleminden konuşan BTS İzmir Şube Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri Ufuk Karslıoğlu, "Demiryolu halkındır, satılmaz" dedi.

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS), sürgün ve baskılara karşı düzenlediği oturma eyleminin 15. haftasında Alsancak Garı önünde bir araya geldi.

"Sürgün ve baskılara karşı oturma eylemimiz 15. haftasında", "Demiryolu halkındır, satılmaz" pankartları açılan eylemde, "Demiryolları halkındır, özelleştirilmeyi kabul etmiyoruz", "Baskılar, sürgünler bizi yıldıramaz" ve "Hak, hukuk, adalet direnerek gelecek" sloganları atıldı.

Eylemde konuşan BTS İzmir Şube Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri Ufuk Karslıoğlu, KESK ve BTS üzerindeki baskıların hız kesmeden devam ettiğini söyledi.

'HALKA AİTTİR ÖZELLEŞTİRİLEMEZ'
TCDD'nin özelleştirilmek istenmesini eleştiren Karslıoğlu, kamusal hizmetten kâr etme beklentisinin olmaması gerektiğini belirtti. Demiryollarının halka ait olduğunu ve özelleştirilmesine karşı mücadele edeceklerinin altını çizen Karslıoğlu, "TCDD'yi holding haline getireceklerini söylüyorlar. Bu özelleştirme değil de nedir? TCDD'yi TTY'ye tabi şirket haline getirileceğini söylüyorlar. Çünkü bu şekilde Sayıştay denetiminden de çıkartacaklar. Kamu İhale Yasasına da tabi olmayacak. Böylece TCDD Teknik A.Ş örneğinde olduğu gibi istedikleri işi istediklerine ihalesiz olarak, hem de hiçbir yasal mevzuata tabi olmadan verecekler. Özelleştirme sonucu herkes işçi olacak. Personeli önce havuza gönderecekler. İş güvencesi ortadan kalkacak. Biz bu talana izin vermeyeceğiz. Her platformda bu yapılmak istenenleri açıklayacağız. Bu kurum halkındır, bu kurum çalışanlarındır. Demiryolu halkındır satılamaz" diye konuştu.

Açıklama yapılan 5 dakikalık oturma eylemi ardından son buldu.