17 Mayıs 2024 Cuma

BTS: Bizleri sürgüne gönderenlere hakkımızı helal etmiyoruz

Sürgün ve baskılara karşı sürdürdükleri oturma eyleminde konuşan BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol, AKP'li Erdoğan'a "Bizleri sürgüne gönderenlere hakkımızı helal etmiyoruz" cevabını verdi.

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS), sürgün ve baskılara karşı başlattığı oturma eyleminin 17. haftasında Alsancak Garı önünde bir araya geldi.

Eylemde, "Liyakatsiz atama ölüm getirir", "Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek" sloganları atıldı. Covid-19 sebebiyle yaşamını yitiren TCDD çalışanı Soner Önal'ın da anıldığı eylemde konuşan BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol, Covid-19'dan dolayı hayatını kaybeden temsilcilerinden Soner Önal'ın yaşamını yitirmesinin nedenini yeterli önlem alınmaması ve aşılama yapılmamasından kaynaklı olduğunu belirtti.

Akyol, iktidarın üyelerine yönelik anti demokrat uygulamalarla, ülkeyi dikensiz bir gül bahçesine çevirerek bir korku imparatorluğu yaratmayı amaçladıklarını belirtti.

'SİZ GİDECEKSİNİZ BİZ KALACAĞIZ'
Sürgün kararlarında imzası olan Bölge Müdürü Murat Bakır'ın görevden alındığını ifade eden Akyol, "Buna karşılık Şube Kadın sekreterimiz geri dönmüş ve eski görev yerinde görevine başlamıştır. Buradan yine sesleniyoruz hepimiz geri döneceğiz. Siz gideceksiniz biz kalacağız" dedi. Mafya ile devlet görevlilerinin kirli ilişkilerinin ortaya döküldüğünü dile getiren Akyol, ülkenin tam bir KHK ülkesi olduğunu belirtti.

'HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ'
AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "helallik" istemesine de değinen Akyol, "Kamu emekçileri olarak; bizleri sürgüne gönderenlere, kamu kaynaklarını yağmalayanlara, doğayı talan edenlere, emekçileri enflasyon altında ezdirenlere, halktan emekçiden değil sermayeden yana olanlara, bir gecede halkın miyar dolarlarını buhar edenlere, kendinden olmayanı ötekileştirenlere, demokratik yaşam taleplerimize ülkeyi yangın yerine çevirerek cevap verenlere, hukuku katledenlere, mafya ve beşli çete ile birlik olup ülkeyi soyanlara, pandemi koşullarında yeteri kadar önlem almayıp arkadaşlarımızın ölümlerinden sorumlu olanlara hakkımızı helal etmiyoruz" yanıtını verdi.