2 Mayıs 2024 Perşembe

BTS: Akçay TCDD tesislerinin peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Kararı ile Arsuz Kampı hakkında özelleştirme kararı alındığını hatırlatan BTS, "Siyasi iktidarın ve TCDD yönetiminin demiryolcuların on yıllardır istifade ettiği Akçay kampının parçası olan ve satıldığı takdirde bu kampı havuzlu bir otele dönüştürecek olan bu kararından geri dönmeli" çağrısında bulundu.

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS), çoğu Ege ve Akdeniz sahillerinde olan ve yüzlerce dönüm arazi üzerinde kurulu 18 eğitim kampı ve sosyal tesislerin Cumhurbaşkanı Kararı'yla özelleştirme kapsamına alınmasını protesto etti.

BTS tarafından TCDD Akçay Eğitim ve Dinlenme Tesisi önünde yapılan basın açıklamasında konuşan BTS Genel Sekreteri İsmail Özdemir, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın (TCDD) Akçay tesislerine ilişkin kararın iptali için hukuksal mücadelesini vereceklerini söyledi. Özdemir, "Cumhurbaşkanlığının 4264 sayılı kararnamesine karşıda sendikamızın bu mücadelesi sonucunda inanıyoruz ki yargı bu hukuksuzluğa dur diyecektir" ifadelerini kullandı.

"İktidara geldiği 2002 yılından bu yana ulaştırma alanında yaptığı icraatlarla kamuyu talan etme misyonunu yerine getirdiğini kanıtlayan AKP hükümeti talan ve tasfiye uygulamalarına devam ediyor" diyen Özdemir, BTS'nin kamuya ait tüm bu değerlerin peşkeş çekilmesine karşı olduğu kaydedildi.

4264 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Arsuz kampı hakkında özelleştirme kararı alındığına dikkati çeken Özdemir, "Siyasi iktidarın ve TCDD yönetiminin demiryolcuların on yıllardır istifade ettiği Akçay kampının parçası olan ve satıldığı takdirde bu kampı havuzlu bir otele dönüştürecek olan bu kararından geri dönmeli" çağrısında bulundu.