18 Nisan 2024 Perşembe

Bozkurt: Aşılama programının ikinci etabında belediye emekçileri olmalı

Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Bozkurt, yaptığı açıklama ile aşılama programının ikinci etabında 24 saat kesintisiz kamusal hizmeti sunan belediye emekçilerinde olması gerektiğini kaydetti.

KESK'e bağlı Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt, salgınla mücadele için aşıda belirsizliğin giderilmesi ve belediye emekçilerinin de öncelikle aşılama programına dahil edilmesi talebiyle açıklama yaptı.

Hükümetin salgınla mücadele programının yetersizliğine dikkat çeken Bozkurt, hükümetin bu tutumunun aşı konusunda da görüldüğünü söyledi. Sağlık Bakanlığı'nın en azından bu süreçte bilimsel açıklamalara uygun bir planlama ile hızlı hareket etmesi, kamuoyunu bilgilendirmesi noktasında şeffaf olması, halk sağlığı açısından hayati önemde olduğunun altını çizen Bozkurt, "Aşılama programın hiç kuşkusuz ilk etapta salgınla mücadelede en önde yer alan ve yüzlerce kayıp veren sağlık emekçileri ile başlamalıdır" dedi.

'AŞILAMA PROGRAMININ İKİNCİ ETABI BELEDİYE EMEKÇİLERİNDE OLMALIDIR'
Bozkurt, "Bununla birlikte aşılama programının ikinci aşamasında ise öncelik kent genelinde halk sağlığını koruyucu tedbirlerin alınmasından sağlıklı gıdaya erişime, kentin genel düzeninden temizlik hizmetlerine, alt yapı hizmetlerinden ulaşıma, kısaca sağlıklı ve güvenli bir  kent yaşamının oluşmasında 24 saat kesintisiz kamusal hizmeti sunan belediye emekçilerinde olmalıdır" diye konuştu.

Belediye emekçilerinin sağlığının korunması için alınacak tedbirlerden çok kent halkının sağlığının korunması için alınmış önemli bir tedbir olacağını dile getiren Bozkurt, şöyle devam etti: "Sağlık Bakanlığı'nın bu konuda yerel yönetimlerle koordinasyon ve gerçek bir işbirliği içinde bu süreci planlayarak aşılama işlemini kurumların veya kişilerin keyfiyetine bırakmadan hareket etmesi, yerel yönetim emekçilerinin yanında asıl olarak tüm halk salgınla mücadelesini güçlendirecektir. Belediye emekçileri olarak; kent halkının mahalli ve müşterek ihtiyaçlarını eksiksiz ve hizmetlerin aksatılmadan karşılanması için aldığımız sorumluluk ve görev bilinci aşılamada önceliğimiz konusunda yetkililere de görev ve sorumluluklar yüklemektedir."