4 Mayıs 2024 Cumartesi

'Boyun eğmeyeceğiz'

HDP Marmaris İlçe Örgütü'ne dayanışma ziyaretinde bulunan HDP İzmir İl Örgütü, basın açıklaması yaptı. HDP Milletvekili Çepni, her saldırının HPD'yi daha da güçlendireceğini kaydederken İlçe Eşbaşkanı Göknar da çetelere ve faşistlere boyun eğmeyeceklerinin altını çizdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Marmaris İlçe Örgütü'ne yönelik sabah saatlerinde gerçekleşen faşist saldırıya karşı, HDP Milletvekili Murat Çepni, MYK üyeleri Emin Orhan, Mahfuz Güleryüz ile PM üyesi Berna Çelik ile  HDP İzmir İl örgütü yöneticilerinden oluşan bir heyet ziyarette bulundu. 

Parti binası önünde "Demokratik siyaset" yazılı pankartla açıklama yapıldı. Marmaris İlçe Eşbaşkanı Güven Göknar, "İzmir'den sonra Marmaris'te saldırı yapanların arkasındaki gücü çok iyi tanıyoruz. Bu ülkede çete ve faşistlere boyun eğemeyeceğiz. Demokrasiyi öreceğiz. Demokratik kitle örgütlerini dayanışmaya çağırıyoruz. Denizlere bir daha söz veriyoruz. Barışı biz getireceğiz" dedi.

ÇEPNİ: MÜCADELEMİZİ DENİZLEŞEREK BÜYÜTECEĞİZ
HDP Milletvekili Murat Çepni ise saldırıyı yapanların AKP-MHP ırkçı faşist politikalarından beslenenler olduğunu belirtti. Çepni, "Bu saldırılarla hiçbir HDP'linin gözünde korku ve kararsızlık göremeyecekler. Her bir saldırı bizi çok daha kararlı ve güçlü yapacaktır. Uykularını kaçırmaya devam edeceğiz. Çünkü bu saldırılar  tüm halkların kardeşliğinedir. Boyun eğmeyen milyonların iradesidir. Milyonların iradesini parti binalarını kurşunlayarak kıramazsınız. Saldırıyı yapanlar HDP'nin tarihsel mücadelesine baksın. Mücadelemizi Deniz'leşerek büyüteceğiz" ifadelerini kullandı. 

Toplu katliam provaları yapıldığını söyleyen HDP MYK üyesi Mahfuz Güleryüz, "Bunun psikolojisi bozuk bir şahıs tarafından yapıldığına kimse bizi ikna etmeye çalışmasın. Hazırlıklı, planlı gerçekleşen olaylar bunlar. Demokratik siyasette ısrar edeceğiz. Bütün HDP'liler olarak ömrümüzün sonuna kadar, bedeli ne olursa olsun bu mücadeleyi sürdürmeye bir kez daha söz veriyoruz. Denizlere sözümüz bu ülkeye barış getirmek olacak. Demokratik siyaseti egemen kılmak olacak" dedi. 

Kaymakamın görüntüden rahatsız olduğunu ve kırılan camların değiştirilmesini istediğini söyleyen Güleryüz, şöyle devam etti: "Bu ülkenin yöneticileri bu ayıbı temizlemek istiyorsa ayrıştırıcı, düşmanlaştırıcı o dili değiştirecek. Bu ülkenin halkları birlikte barış içinde yaşamak istiyor. HDP bunun için siyaset yapıyor; rant için talan için değil. Lanet olsun sizin siyasetinize, rantınıza, talanınıza."