25 Nisan 2024 Perşembe

BOÜ'de 'kayyumluk binası' önüne çadır açıldı

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, 10 gündür direniyor. Öğrenciler, kayyum rektör Bulu'nun istifa etmesi için "kayyumluk binası"nın önünde çadır açtı. Öğrenciler, talepler kabul edilene kadar eylemlerini sürdüreceklerini vurguladı.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, Melih Bulu'nun okullarına kayyum rektör olarak atanmasına karşı 10 gündür eylemde. Öğrenciler, Güney Kampüsü'ndeki rektörlük binasının önünde basın açıklaması yaparak çadır açtı.

Eylemde, "Üniversiteler bizimdir, bizimle özgürleşecek"  ve "Yaşasın öğrenci dayanışması" sloganları atıldı.

'BU DİRENİŞ DİNMEYECEK'
Açıklama yapan Nazlıcan Doğan, okullarının 10 gündür polis ablukası altında olduğunu ve kampüslerinde sivil polislerin gezdiğini söyledi. Siyasi iktidarın yaptığı açıklamalarla ortaya çıkan dayanışmayı bölmeyi hedeflediğini kaydeden Doğan, "Ancak bilinsin ki öğrenciler de demokratik talepleri beraber yükselttiğimiz kampüs bileşenleri ve diğer üniversitelerde bizimle birlikte direnen öğrenci arkadaşlarımız taleplerinden vazgeçmeyecek" dedi.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin de dalga dalga yayılan direnişlerine destek verdiğini hatırlatan Doğan, "Direniş dalga dalga tüm şehirlerde tüm üniversitelerde büyümeye ve direngenliği sürdürmeye devam edecek. Taleplerimiz muhatapları tarafından karşılana dek bu direniş dinmeyecek" şeklinde konuştu.

'KAYYUMLUK BİNASI' ÖNÜNE ÇADIR KURULDU
Aktif nöbet direnişlerini sürdürmek için "Kayyumluk binası" olarak tanımladıkları rektörlük binası önüne çadır kurduklarını kaydeden Doğan, "Her gün 12.00-18.00 saatleri arasında direnişimizi sürdüreceğiz. Yalnız öğrencileri değil tüm okul bileşenlerini atanan rektör Melih Bulu istifa edene kadar sürdüreceğimiz direniş çadırına bekliyoruz. Bugünden itibaren hafta içi her gün saat 17.30'da nöbeti bitirdiğimizi polis ablukasına alınan kampüsümüzün kapısında belirteceğiz" dedi.

Doğan, "Taleplerimiz net. Ne imtiyaz ne de istisna istiyoruz" dedi ve ilk günden beri yükselttikleri talepleri hatırlattı:

-Tepeden atanan Melih Bulu ve tüm kayyum rektörler acilen istifa etsin.

-Tüm üniversitelerde rektörlük için üniversite bileşenlerinin rızası gözetilerek demokratik seçimler düzenlensin.

-Gözaltına alınan arkadaşlarımız derhal serbest bırakılsın!"