3 Mayıs 2024 Cuma

Borusan işçilerinin kararlılığı patrona geri adım attırdı

Kölelik koşullarına karşı Liman-İş'e üye oldukları için işten atılan 4 işçi ile dayanışmak için günlerdir direnen Borusan Lojistik işçilerinin iradesi patrona geri adım attırdı. 

Bursa Gemlik'te faaliyet yürüten Borusan Lojistik'te Liman-İş'e üye oldukları için işten atılan ve direnişe geçen işçilerin iradesi patrona geri adım attırdı. İşten atılan dört işçinin geri alınacağı, sendikal hak arayışları nedeniyle hiçbir işçinin iş akdinin  sonlanmayacağı, eyleme katılan hiçbir işçiye işlem yapılmayacağı yönünde taahhütlerin ardından direniş sona erdi. 

Liman-İş'e üye olan 4 işçinin işten atılması üzerine vardiya değişimi sırasında üretimi durduran işçiler, sendika haklarının tanınması ve taleplerinin kabul edilmesini istiyordu. Direnişin 4. gününde polis, işçilere eylemi sonlandırması aksi halde saldıracağı tehdidinde bulunmuştu.

Liman İş Gemlik Şube Başkanı Ahmet Göral, 4 günlük direnişin alınan sözler ardından sonlandırıldığını belirtti. Göral, "Sonraki süreç yasal prosedür şeklinde devam edecek. Birlikte başardık birlikte başarmaya devam edeceğiz." dedi.

Evrensel'e konuşan direnişçi işçilerden biri, "4 arkadaşımızın yüz kızartıcı suçlardan işten atılmasından sonra geçtiğimiz hafta perşembe günü biz içeriye girdik ve içerideki vardiyayla birlikte işi durdurduk bize işveren her türlü resmiyeti olmayan mobbinglerle geldi. Ama ne bir imza ne bir resmiyet vardı hiçbir şekilde kabul etmedik direnişte. Dışarıdan içeriye farklı iş makinaları soktular, farklı insanlar getirme çabasına girdiler. Bizi mobing yoluyla yıpratmak istediler. Sahur verilmedi, yemekhane kapıları kitlendi, lavabo kapıları kitlendi. Tüm mobbinglere rağmen biz bu direnişi kazandık. Biz siyasetin üstünde bir olay yarattık yanımızda olan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.