20 Mayıs 2024 Pazartesi

Bölünmeye diş hekimleri de karşı

İstanbul Dişhekimleri Odası, İstanbul Üniversitesi'ni bölen yasa tasarısının kabul edilmemesi için millvetvekillerine çağrı yaptı.
İstanbul Üniversitesi'nin tüm bileşenleri gibi diş hekimleri de üniversitenin bölünmesine karşı çıkıyor.  
 
İstanbul Dişhekimleri Odası, yaptığı yazılı açıklamada itiraz gerekçelerini açıkladı. 
 
Oda, tasarının Meclis Genel Kurul gündeminde olduğunu hatırlatarak, "İstanbul Üniversitesi'ni oluşturan, binlerce bilim insanını yetiştiren, sağlık alanında dünyanın saygın eğitim kurumları arasında olan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi de bu bölünme tasarısı kapsamında köklerinden koparılarak Cerrahpaşa Üniversitesi adı altında yeniden yapılandırılmak istenmektedir" dedi.
 
"Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, İstanbul Üniversitesi ile birlikte var olmuş ve bu isim adı altında binlerce yaşanmışlığa imza atmıştır" diyen Dişhekimleri Odası, TBMM üyelerinin Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin bağlarından ve köklerinden koparılmasına ve geçmişinin yok edilmesine izin vermeyeceklerini umduklarını dile getirdi.
 
Açıklamada, "Kamuoyuna, İstanbul Dişhekimleri Odası olarak bu haksızlığı kabul etmeyeceğimizi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi hocalarının, mezunlarının ve öğrencilerinin direnişinin yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz" denildi.