24 Nisan 2024 Çarşamba

Bolivya hükümeti denetimden çıkan sonucu kabul edecek

Muhalefetin, Morales'in seçimlerde hile yaptığını iddia etmesi üzerine Bolivya'da başlayan protesto gösterileri sürüyor. Hükümet, hile ispatlandığı takdirde seçimleri ikinci tura götüreceğini ve denetimde de muhalefetin yer almasını istediklerini duyurdu. 

Bolivya'da Devlet Başkanı Juan Evo Morales'e destek eylemleri sürüyor. 

20 Ekim Pazar günü yapılan ve Morales'in kazandığı ancak muhalefetin hile yapıldığını iddia etti seçimler sonrasında başlayan gösteriler ve Morales ile dayanışma eylemleri sürüyor. 

İki hafta önce düzenlenen seçimelri yüzde 47.8 ile ilk turda kazanan Morales'e karşı rakilbi eski devlet başkanı Carlos Mesa yüzde 36.51'de kalmıştı. Ancak, seçimlerin ardından muhalefet Morales'in hile yaptığını iddia etmişti. 

Ülkede, Amerikan Devletleri Örgütü'nün (OAS) Morales'in isteği doğrultusunda gerçekleştireceği sonuç denetimine ilişkin hazırlıklar da sürüyor. 

HİLE İSPAT EDİLİRSE İKİNCİ TURA GİDİLECEK
Öte yandan İletişim Bakanı Manuel Canelas, La Paz'da düzenlediği basın toplantısında hükümetin OAS'ın denetiminden çıkan sonuçlara saygı göstereceğini vurguladı. 

Canelas, Morales'in seçimlerde hile yapıldığının ispat edilmesi durumunda ikinci tura gidileceğini belirttiğini aktardı. Ayrıca, seçimleri kaybeden muhalif aday Carlos Mesa'nın da denetime katılmasını istediklerini söyleyen Canelas, Mesa'dan bu konuda bir yanıt beklediklerini açıkladı.