9 Mayıs 2024 Perşembe

Boğaziçi'nde direniş sürüyor, Bulu'nun 'icraatları' devam ediyor

Boğaziçi Üniversitesi'ne Melih Bulu'nun kayyum rektör olarak atanmasına akademisyenlerin ve öğrencilerin protestosu devam ederken, Bulu yönetimindeki genel sekreterlik, öğrencilerin hafta sonu kampüse girişlerini yasakladı.

Boğaziçili öğrencilerin, akademisyenlerin tepki gösterdiği kayyum rektör Melih Bulu, bu hafta sonu tartışmalı bir kararı uygulama kararı aldı.

Üniversite genel sekreterliğinden atılan mailde, "Ülkemiz ve dünya genelinde etkisi devam eden Covid-19 salgın sürecinde kampüs içi hareketliliğin ve yoğunluğun asgari düzeyde tutulması amacıyla, üniversitemiz yurtlarında kalan, akademik ve tez danışmanlarının izin ve sorumluluğunda laboratuvar çalışmaları yürüten öğrencilerimiz hariç, 4 Haziran 2021 cuma günü 17.30'dan 7 Haziran 2021 08:00'e kadar tüm mensuplarımız için üniversitemize girişler yapılmayacaktır" denildi.

Öğrenciler atılan mail sonrası, kararı anlamsız bulduklarını belirterek, "Gizli bir iş olacağından şüpheleniliyoruz" ifadelerini kullanarak, üst düzey siyasi bir ziyaretin olabileceğini ya da Güney Kampüs'e yapılması düşünülen güvenlik kulübesi için çalışmaların hızlandırabileceğini söyledi.