28 Mart 2024 Perşembe

Boğaziçili öğrencilerin yurtdışına çıkış yasağı kaldırıldı

Efrin operasyonuna karşı, "İşgalin, katliamın lokumu olmaz" dedikleri için yargılanan 30 Boğaziçi Üniversitesi öğrencisinin yurtdışı çıkış yasağı kaldırıldı.
Boğaziçi Üniversitesi'nde TSK'nın Efrin operasyonu sonrasında lokum dağıtmak isteyen faşist gruba karşı "İşgalin, katliamın lokumu olmaz" diyerek müdahale ettikleri için gözaltına alınan ve tutuklanan, ardından ilk duruşmada tamamı ilk duruşmada tahliye edilen Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin ikinci duruşması İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.
 
Duruşma öncesi, İstanbul Adliyesi C Kapısı önünde yapılan açıklamanın ardından öğrenciler ve akademisyenler, duruşma salonuna geçti. Duruşmada daha önce dinlenmeyen ve ilk duruşmadan sonra dosyaya eklenen 8 öğrencinin savunmaları alındı. Öğrencilere atılan sloganlar, karşı grupla olan tartışmalar ve görüntülerle ilgili sorular yöneltildi. Öğrenciler, iddiaları kabul etmedi.
 
YURTDIŞI YASAĞI KALDIRILDI
 
Öğrencilerin avukatları gözaltında işkence ve kötü muamele şikayetlerini hatırlattı. Bu sırada Mahkeme Başkanı "Bizim önümüzde gerçekleşmedi. Toplayın delilleri savcıya suç duyurusunda bulunun" yanıtını verdi. Bu söze karşı avukatlar da mahkemeye araştırma ve ihbar yükümlülüğü olduğunu hatırlattı. Avukatlar müvekkillerinin yurtdışı yasağının kaldırılmasını da talep etti.
 
Taleplerin ardından duruşmaya ara veren mahkeme heyeti, tüm öğrenciler hakkındaki yurtdışı çıkış yasağının kaldırılmasına, dijital materyallerin iadesi taleplerin ise reddine karar verdi.