12 Mayıs 2024 Pazar

Boğaziçi Üniversitesinin İsrail'e destek veren şirketlere kucak açması protesto edildi

Boğaziçi Üniversitesi, siyonist İsrail'i sermayesiyle besleyen Axa Sigorta, Google ve Socar adlı şirketlerinde katılımıyla, "Bilim ve Teknolojide Lider Kadınlar" etkinliği düzenledi. Etkinliğin yapıldığı salon önünde eylem yapan Filistin İçin Bin Genç, siyonist İsrail'in kadın ve ekoloji katliamı yaptığının altını çizdi, "Kadın düşmanı sömürgeci işgalci devlet, Filistin'i yağmalarken, burada zirve zırvalarıyla beyaz yakalarınızla kadınlık üzerine mi konuşacaksınız" dedi.

Filistin İçin Bin Genç, Boğaziçi Üniversitesi'nde düzenlenen "Bilim ve Teknolojide Lider Kadınlar" etkinliğine siyonist İsrail'i besleyen Axa Sigorta, Google ve Socar gibi şirketlerin katıldığına dikkat çekerek, etkinliği protesto etti. Adı geçen şirketlerin siyonist İsrail'le işbirliğini teşhir eden gençler, Boğaziçi Üniversitesi'nin ikiyüzlülüğüne vurgu yaptı.

'YÜZÜNÜZ KIZARMADAN EKOFEMİNİZMDEN NASIL BAHSEDEBİLİYORSUNUZ'
"Soykırımcı sermaye üniversitelerden defol" pankartının açıldığı eylemde, söz konusu zirvede soykırımcı İsrail'le işbirliği içinde olan ve soykırımı fonlayan Axa, Google ve Socar'ın yer aldığı kaydedildi. "Nasıl yüzünüz kızarmadan ekofeminizm hakkında konuşuyorsunuz? Ekolojinin ve kadınların kırıma uğradığı bir Filistin varken siyonistlere çanak tutan Axa, Google ve Socar'la adınızın anılmasından hiç mi çekinmiyorsunuz" denildi.

Emek düşmanı Sabancı Holding'e ait Axa şirketinin İsrail'e her gün gemilerle çimento yolladığına işaret edilen eylemde, "Her koldan direnişi yaratan Leyla Halid'i bir kadın olarak dayanışmayla selamlıyorum. Axa Sigorta yıllardır soykırımcı İsrailli yerleşimcilere para akıtan bankalarda hisselere sahip" ifadeleri kullanıldı.

Eylemde, "Kadın düşmanı sömürgeci işgalci devlet Filistin'i yağmalarken, burada zirve zırvalarıyla beyaz yakalarınızla kadınlık üzerine mi konuşacaksınız" vurgusu yapıldı.

'SOYKIRIMCILARLA KOL KOLA OLANLARI RAHATSIZ EDECEĞİZ'
Filistin İçin Bin Genç üyeleri açıklamanın ardından binaya girmek istedi. Ancak gençler özel güvenlik tarafından engellendi.

Eylemde şunlar söylendi: "Bu insanların karşısında durmak sizi onurlu kılacak şeydir. Derdimiz sizinle değil, ama siz onların yanında durduğunuz sürece mücadelemiz sizinle olacak. Socar'la çalışmaya devam ettiğiniz sürece, Google'ı büyüttüğünüz sürece, Axa Sigorta gibi siyonist sermayeye müsaade ettiğiniz müddetçe sizle de kavga edeceğiz. Çünkü bu kavganın sebebi Filistin'de milyonlarca insanın sömürülmesi. Buna karşı nasıl kulak tıkayabilirsiniz? Dünyada milyonlarca insan ayağa kalkıyor siz neredesiniz? Neden bu insanlara geçit veriyorsunuz? İçinizde onlarcası farklı Filistin eylemlerinde bulunuyor, Kuzey Piramit'te yaptığımız eylemde birlikteydik belki. Farkında mısınız bu eylemlerde karşısında olduğumuz insanlar içerideki Socar, Google ve Axa. Siz müsaade ettiğiniz sürece onlar kendi sermayeleriyle siyonist İsrail'i besliyor. Biz bu insanları rahatsız etmek için buraya geldik, soykırımcıyla kol kola olan herkes rahatsız olana kadar bu sesi yükseltmeye devam edeceğiz."

"Soykırımcı sermaye üniversitelerden defol" sloganını atan gençlerin bekleyişi sürüyor.