6 Mayıs 2024 Pazartesi

'Boğaziçi Üniversitesi'nde Perinçek'e ve TGB'ye yer yok'

Boğaziçi Üniversitesi'nde bir sempozyuma katılacak faşist Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e ilişkin açıklama yapan Boğaziçi Üniversitesi Öğrencileri, "Perinçek'e ve TGB'ye üniversitemizde yer yok" dedi.
Boğaziçi Üniversitesi Öğrencileri, 29-30 Aralık'ta faşist TGB tarafından gerçekleştirilecek "100. yıla girerken Atatürk" sempozyumuna katılacak Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e ilişkin açıklama yaptı.
 
Boğaziçi Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek sempozyumun final döneminde, öğrencilerin yoğunluklu olarak okulda olmadığı bir zamanda yapılması tesadüf olmadığına dikkat çekilen açıklamada, "Perinçek siyasi hayatı boyunca birbiriyle taban tabana zıt eğilimlerin içinde yer alan, hatta bu durumu her mecrada alay konusu olan, son olarak da Erdoğan'a verdiği destekle açıkça kime hizmet ettiğini göstermiş bir düzenbaz olarak karşımıza çıkıyor" diye belirtildi.
 
Boğaziçi Üniversitesi Öğrencileri açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:
"Üniversitemiz geçmişten bugüne özgürlükçü ve eşitlikçi fikirlerin güçlü olduğu, şoven, emek düşmanı fikirlerin hangi maske altında olursa olsun karşılık bulamadığı bir yerdir. Bu sempozyumu organize eden Perinçek'in Vatan Partisi'ne bağlı Türkiye Gençlik Birliği (TGB), üniversitelerde özerk ve demokratik ortamın AKP eliyle yok edilmesinin bir aracı konumuna gelmiştir. TGB'liler fırsatını bulduğunda hiçbir yaptırımla karşılaşmama garantisi altında pek çok üniversitede sosyalist öğrencilere sopalar ve demirlerle saldırmışlardır.
 
"Somut örnekleriyle, Ankara ve Hacettepe Üniversitelerinde, sosyalistlere, kadınlara, LGBTİ'lere, ramazanda oruç tutmayan öğrencilere saldıran AKP ve MHP'li ülkü ocaklarıyla iş birliği içinde hareket etmektedirler. Yakın bir zamanda ODTÜ'de büyük bir çoğunluğu okul dışından gelen kişilerle ODTÜ öğrencilerine saldırmış, bir kadın ODTÜ öğrencisini yerde tekmeleyerek darp etmişlerdir.
 
"Perinçek'in ve onun üniversitelerdeki kolu olan TGB'nin başta okulumuz olmak üzere üniversitelerde hedeflediği dönüşüme müsaade etmeyeceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz.
 
"Boğaziçi Üniversitesi mensupları olarak Perinçek'e ve TGB'ye karşı üniversitemizi bir arada savunmaya çağırıyoruz."