18 Mayıs 2024 Cumartesi

Boğaziçi Üniversitesi'nde akademisyen Can Candan'ın derslerine son verildi

Boğaziçi Üniversitesi'nin kayyum rektörü Melih Bulu'nun görevden alınmasının ardından görevi vekaleten devralan Naci İnci, her gün Rektörlük önündeki akademisyen nöbetlerini kayda alıp paylaşan ve BÜLGBTİ+'nın danışmanı Can Candan'ın işine son verdi.

Boğaziçi Üniversitesi'nin kayyum rektörü Melih Bulu'nun görevden alınmasının ardından görevi vekaleten devralan Naci İnci, ilk icraatini gerçekleştirdi. İnci, 2007'den bugüne Boğaziçi'de ders veren öğretim görevlisi Can Candan'ın görevine son verdi.

Candan'a iletilen kararda "Öğretim görevlileri için öngörülen 12 saat ders verme yükümlülüğünün 6 saatini yerine getirebilmeniz nedeniyle devam etmenizde yarar bulunmadığı değerlendirilmiş" ifadesine yer verilirken görev süresi dolduğu ve yenilemeyerek görevine son verildiği belirtildi.

Kararda ayrıca "Rektörlük Olur'unda belirtilen kişileri aşağılama ve küçük düşürme amacı güden ve kişilik haklarına saldırı niteliğinde paylaşımlarla amirlerine ve Üniversitemiz yöneticilerine hakarette bulunma iddiasıyla disiplin soruşturması açılması ve bu soruşturmanın devam ediyor olması hususu dikkate alınarak…" ifadeleri de kullanıldı. Candan'ın Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü önünde her gün yapılan akademisyen eylemlerini kayda alarak sosyal medyadan paylaşması, görevine son verilmesinin gerekçesi sayıldı.

Kararı, sosyal medya hesabında duyuran Candan, şunları belirtti:

"Naci İnci, bugün bana 2007'den bu yana öğretim görevlisi olarak çalıştığım Boğaziçi'ndeki görevime, ders verdiğim bölüm ve fakültenin görüşü alınmadan 'vekaleten' son verdiğine dair bir yazı göndermiş. Sizlerle paylaşıyor, yorumunu ve değerlendirmesini de sizlere bırakıyorum."