19 Nisan 2024 Cuma

Boğaziçi Üniversitesi önündeki açıklamaya polis engeli

Eğitim-Sen İstanbul 6 Nolu Şube'nin Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü önünde yapmak istediği açıklamayı polis engelledi. Açıklama, Kuzey Kampüsünde Eğitim-Sen temsilciliği önünde yapıldı.

Eğitim-Sen İstanbul 6 Nolu Şube'nin Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü önünde yapmak istediği açıklama polis tarafından engellendi. Bunun üzerine Eğitim-Sen'liler Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüsü içinde bulunan Eğitim-Sen temsilciliği önünde basın açıklaması yaptı.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Nejla Kurul, KESK Eşbaşkanı Mehmet Bozgeyik ve Eğitim-Sen İstanbul 6 Nolu Üniversiteler Şubesi Başkanı Beyzade Sayın'ın da katıldığı açıklamada, "Kayyum değil, demokratik özyönetim" pankartı açıldı.

Burada yapılan açıklamada üniversitelerin, AKP elinde cübbeleri polis postallarıyla ezilen, kapılarına kelepçe vurulan, siyasi iktidar karşısında el pençe durmaya zorlanan, akademisyenleri ihraç edilen, emekçileri güvencesiz çalışmaya mahkum edilen, öğrencileri hapse atılan yerlere dönüştürüldüğü söylendi.

'HOCALARIMIZ GÖREVLERİNE İADE EDİLSİN'
Açıklamada, "Öte yandan büyük bir direnişle gönderilen kayyum Melih Bulu'nun yönetimde kaldığı süreçte yaşanan tahribat tek adam rejiminin tahayyül ettiği üniversite konusunda yeterince fikir verecek örneklerle dolmuştur. Okula yıllardır büyük emekler veren ve öğrenciler tarafından çok sevilen Feyzi Erçin'in derslerine son verilmiş ve Boğaziçi Üniversitesi direnişinin hafızasını tutan, kamuoyunun haber almasını sağlayan Can Candan hocamızın görevine hukuksuz bir şekilde son verilmiştir. Hocalarımızın derhal görevlerine iade edilmesini talep ediyoruz." denildi.

Açıklamada son olarak şunlar söylendi: "Buradan siyasi iktidarı uyarıyoruz Boğaziçi'ne yeni bir kayyum göndermeyi aklınızdan geçirmeyin. Boğaziçi bileşenlerinin iradesine saygı gösterin! Üniversiteler bizimdir, tek adam rejimine ve onun kuklalarına asla teslim etmeyeceğiz! Tüm bileşenlerin ortak mücadelesiyle üniversitelerde özgür ve demokratik özyönetimleri inşa edecek, insan, toplum, doğa yararına üniversiteyi hep birlikte yaratacağız."

GAZETECİLER KAMPÜSE ALINMADI
Gazetecilerin kampüs içine girmesine izin verilmedi. Bunun üzerine sendika temsilcileri basına kısa bir açıklama yaptı. Bu açıklamada, üniversitelerin, demokratik, özerk bir şekilde yönetilmesi için mücadele etmeye devam edecekleri vurgulandı.

BOĞAZİÇİ ÖĞRENCİSİ: KİMLİĞİ BELİRSİZ BİR KİŞİ FOTOĞRAFIMI ÇEKTİ
Bu sırada bir öğrenci, Kuzey Kampüse girerken kimliği belirsiz bir kişi tarafından fotoğraflarının çekildiğini belirtti ve bu duruma tepki gösterdi.