19 Mayıs 2024 Pazar

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin boykotu 2. gününde etkinliklerle sürüyor

Boğaziçi Üniversitesi'nde tutuklu öğrencilerin serbest bırakılması talebiyle gerçekleşen boykot ikinci gününde devam ediyor.

Boğaziçi Üniversitesi'nde "6 tutuklu arkadaşımız için 6 gün boykottayız" şiarıyla gerçekleşen boykot ve Direniş Festivali, ikinci gününde devam ediyor. Dün Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Melih Bulu protestoları nedeniyle tutuklu yargılanan Akın Karakuş, Necmettin Erdem, ve Hasan Koral Hacıbeyoğlu'nun tahliyesine karar verildi.

Rektörlük binasına sırt dönme ve çadır kurma yarışmasıyla başlayan ikinci gün, "Çeviri ne işe yarar? Kürtçe edebiyatın serüveni" başlıklı açık dersle devam etti. Ardından, HDP Milletvekili Hüda Kaya ile Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun katılımıyla HDP'ye karşı antidemokratik uygulamaların siyasetin normali haline geldiği sürecin Çözüm Süreci'nden beri nasıl geliştiği tartışıldı. Gün içerisinde Can Candan ve Zeynep Casalini ile de söyleşiler gerçekleştirilecek. Bugünkü etkinlikler GIMP ile Dijital Montaj atölyesiyle sonlanacak.

AKADEMİSYENLERİN NÖBETİ SÜRDÜ
Boğaziçi Üniversitesi Akademisyenleri de 57. nöbetlerinde atanmışların istifasını ve üniversitedeki polis ablukasının kaldırılması talebiyle rektörülüğe sırt dönme eylemlerine devam etti.