2 Mayıs 2024 Perşembe

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri kayyum rektör İnci'yi protesto etti

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, Prof. Dr. Mehmet Naci İnci'nin kayyum rektör olarak atanmasını Rektörlük önünden Güney kapıya "Kayyumlar gidecek biz kalacağız" sloganı eşliğinde yaptığı yürüyüşle protesto etti. Güney Kapı'dan çıkışlarına izin verilmeyen öğrenciler Bebek Kapı'ya yürüyüş düzenledi, burada açıklama yaptı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kararıyla Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Naci İnci atandı. Ocak 2021'de Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan Melih Bulu; öğrencilerin ve akademisyenlerin protestoları aylarca devam ederken görevini sürdürmüş ve temmuz ayında Cumhurbaşkanlığı Kararı ile görevden alınmıştı. Bulu'nun yerine; kayyum rektör yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Naci İnci vekaleten atanmıştı.

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri bu süreçte destekledikleri rektör adaylarını belirlemişti. Oylamadan Prof. Dr. Naci İnci'ye yüzde 95 karşı oy çıkmıştı. Tüm bunlara rağmen İnci'nin rektör olarak atanması Boğaziçili akademisyen ve öğrencilerin tepkisine neden oldu.

Kayyum rektör Naci İnci'yi protesto eden Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, Rektörlük önünde Güney Kampüs önüne "Kayyumlar gidecek biz kalacağız" sloganı eşliğinde yürüyüş düzenledi.

Boğaziçi öğrencileri, Güney kapıya ulaşmadan kapı kapatıldı.

Güney kampüsü abluka altına alan polis, gazetecilerin de alandan uzaklaşmasını istedi.

Kapı önünde "Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek", "YÖK, polis, medya bu abluka dağıtılacak" sloganları atan öğrenciler basın açıklaması yapmadan alandan ayrılmayacaklarını vurguladı.

"Arsızlar, kayyumlar patriyarkası" pankartını kapıya asan öğrencilerin bekleyişi sloganlar atarak sürüyor.

Öte yandan kampüs dışında ise kitlenin bir araya gelmesini polis, kaymakamlığın aldığı yasağı gerekçe göstererek engelliyor.

BEBEK KAPI'DA AÇIKLAMA YAPILDI
Güney Kapı'dan çıkışlarına izin verilmeyen öğrenciler Bebek Kapı'ya yürüyüş düzenledi, burada açıklama yaptı.