1 Mayıs 2024 Çarşamba

Boğaziçi Dayanışması'ndan çağrı: Üniversitenin tüm bileşenleriyle mücadele edelim

Kayyum Melih Bulu'nun birleşik mücadele sonucunda görevden alındığını hatırlatan Boğaziçi Dayanışması, İnci'nin sonunun da aynı olacağının altını çizdi. Akademisyenlerin diğer bileşenleri dışlaması ve rektör adaylarını belirlemek için "güvenoyu" yoluna gitmesinin, üniversiteyi bileşenlerle yönetme iradesinin ortaya koyma fırsatının kaçmasına sebep olduğu belirtilen açıklamada; akademisyenlere ve öğrencilere birlikte mücadele çağrısı yapıldı. 

Boğaziçi Dayanışması, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın atadığı kayyum rektör Naci İnci'ye ilişkin açıklama yaptı. Bir önceki kayyum rektör Melih Bulu'ya karşı yürütülen direnişin hatırlatıldığı açıklamada, İnci'nin kaderinin Bulu ile aynı olacağı belirtildi. 

Açıklamada, "Bu mücadelemizde 'kazanan' olmanın yolu kayyum siyasetine karşı birleşik mücadeleyi örmekten, siyasi iktidarın anti-demokratik politikalarının diğer mağdurlarıyla bir araya gelmekten hedefe Tayyip Erdoğan'I koymaktan geçiyor. Boğaziçi Üniversitesi'nden yükselen direniş dışarı taşmalı, demokrasi mücadelesi veren diğer kesimlerle birleşmelidir" denildi. 

 

Öğrenciler olarak üniversitede öz yönetimi tesis etmek, kayyumların karşısına örgütlü bir biçimde dikilebilmek mecburiyetindeyiz. Şimdi tüm öğrencileri taleplerimizi yükseltmeye, öğrenci meclisini örgütlemeye, irademizi ortaya koymaya çağırıyoruz.#NaciİnciRektörümüzDeğildir pic.twitter.com/Qnql1erFec

— Boğaziçi Dayanışması (@boundayanisma) August 25, 2021

 

 

Omuz omuza birleşik mücadele vurgusunun yapıldığı açıklamada okulun bileşenlerinden olan akademisyenlere de şu çağrı yapıldı: "15 Temmuz'da Melih Bulu'nun görevden alınmasıyla üniversiteyi tüm bileşenlerle yönetme iradesini ortaya koymak için tarihi bir fırsat doğmuştu. Ne yazık ki hocalarımızın diğer bileşenleri dışlayan tutumu ve Boğaziçi'nin rektör adaylarını belirlemek için 'güvenoyu' yoluna gidilmesi ile bu fırsat kaçırılmış oldu. Yeni kayyumun atanması ile bu stratejinin başarısız olduğu bir kez daha ortaya çıkış ve tavizsiz mücadeleden başka bir yol olmadığı net bir şekilde görülmüştür. Kayyum Naci İnci'ye ve arkasındaki saray rejimine karşı direnişimizin bundan sonraki evresinde bu hatanın tekrarlanmaması için üniversitenin bütün bileşenlerinin birlikte mücadele vermesinin zorunluluğunu hatırlatıyor ve birleşik mücadeleyi zafere gidecek tek yol olarak görüyoruz."

Boğaziçi Dayanışması, tüm öğrencilere de talepleri yükseltmeye, öğrenci meclisini örgütlemeye çağırdı.