3 Mayıs 2024 Cuma

Boğaziçi akademisyenleri 100. kez rektörlüğe sırtlarını döndü

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, kayyum rektör Melih Bulu'ya karşı direnişin 149. gününde 100. kez nöbet eylemi gerçekleştirdi ve açıklama yaptı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kayyum rektör olarak atadığı Melih Bulu'nun istifasını isteyen Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, direnişin 149'uncu gününde 100'üncü kez rektörlük binasına sırtlarını döndü.

Her işgünü rektörlüğe sırtlarına dönen ve sessiz eylem ve alkışlı protestolarını gerçekleştirilen akademisyenler bugün de öğle saatlerinde bir araya geldikleri nöbet eyleminde rektörlüğe sırtlarını döndüler. Akademsiyenler nöbet eyleminin 100'üncü gününe dair bir açıklama da gerçekleştirdi, "Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz" dedi.

"Amacımız sadece yukarıdan atanan bir rektörü reddetmek, bunu beğenmediğimizi söylemek ve ne kadar inatçı olduğumuzu göstermek değildi elbette. Amacımız, bin yıllık bir evrensel tarihin ortaya çıkardığı akademik olarak özgür, kurumsal olarak özerk, şeffaf ve hesap verebilir kamu araştırma üniversitesinin tepeden yapılacak atamalardan zarar göreceğine işaret etmekti" diyen akademisyenler Melih Bulu'nun ve peşi sıra keyfi biçimde atadığı yöneticilerin istifasını istedi.