1 Mayıs 2024 Çarşamba

Bodrum'dan Küresel İklim Grevi'ne destek

Bodrum İklim Acil Grubu, Küresel İklim Grevi'ne ilişkin açıklama yaptı. Açıklamaya, Akbelen Ormanı için direnen İkizköy halkı da katıldı.

Küresel İklim Grevi kapsamında Bodrum'da açıklama yapıldı. Açıklamaya Akbelen Ormanları'nın kömür madeni ile talan edilmesine karşı direnen İkizköy halkı da katıldı.

Eylemde İkizköy halkı adına konuşan Anıl Işık, Akbelen Ormanı'nın kömür madeni olmaması için mücadele ettiklerini hatırlattı, kömürün zararlarına değindi.

Kömür yakıldığında açığa çıkan karbon dioksit gazının iklim değişikliğine yol açtığını belirten Işık, "Bir de havadaki karbonu tutan ağaçlarımızı, ormanlarımızı kömür madeni yok ederek iklim değişikliğine yol açıyor. Peki ya İkizköy'de iklim değişikliğini nasıl hissetmeye başladık? Hayvanlarımız ölmeye, ağaçlarımız meyvelerini kesmeye, insanlarımız hastalanmaya ve derelerimiz kurumaya başladığında biz bu değişimi ciddi bir şekilde hissettik ve etkilendik" dedi.

İnsanların ekosistemi koruması gerektiğini kaydeden Işık, "Küresel ısıtmanın, iklim değişimlerinin olmadığı, durdurulduğu bir dünya istiyorum. Ne geleceğimizi ne de Akbelen Ormanı'nı vermiyoruz" diye belirtti.

Bodrum İklim Acil adına da Zeynep Casalini, alandaki çocuklarla iklim ve ormanlar üzerine konuştu.