8 Mayıs 2024 Çarşamba

Bodrum Demokrasi Güçleri: 33 düş yolcusu ölümsüzdür

Suruç katliamının 6. yılında 33 düş yolcusu bir çok kentte olduğu gibi Bodrum'da da anıldı. Bodrum Demokrasi Güçleri, yaptıkları basın açıklamasında "Suruç'ta yitirdiğimiz 33 can bu ülkenin aydınlık yüzüdür." dedi.

Bodrum Demokrasi Güçleri, Suruç katliamının 6. yılında bir araya gelerek Suruç'ta ölümsüzleşen 33 düş yolcunu andı. Gerçekleştirilen basın açıklamasında, "33 düş yolcusunu bizden koparan, katleden zihniyeti iyi tanıyoruz." dendi.

Bodrum Belediye Meydanı'nda bir araya gelen kitle "Suruç'un hesabı sorulacak", "Suruç'u unutma unutturma" sloganları atıldı. Bodrum Demokrasi Güçleri adına açıklamayı EMEP Bodrum İlçe Başkanı Uğurcan Çakar okudu. Çakar, "Yanı başımızda cihatçı çeteler cirit atarken, ülke sınırlarımızı delik deşik edip canımıza kastederken, onlara öfkeli çocuklar dediler. Bizler, bu coğrafyanın aydınlığı için mücadele ederken, halklarımızın kardeşliği ve barış için çaba gösterirken bu alçak çeteleri üzerimize saldılar." dedi.

'33 CAN BU ÜLKENİN AYDINLIK YÜZÜDÜR'
Diyarbakır, Suruç ve Ankara katliamlarında onlarca insanın katledildiğine değinen Uğurcan Çakar, "Suruç'ta yitirdiğimiz 33 can bu ülkenin aydınlık yüzüdür. Onlar karanlığı yırtmak için, barış için, çocuklara umut ve heyecan taşımak için yola çıkmışlardı. Onlar yaşamları boyunca üniversitelerde, mahallelerde, fabrikalarda, grev çadırlarında, çevre mücadelelerinde oldular. Sömürüye karşıydılar, doğanın yanındaydılar, parasız eğitim, parasız sağlık istediler, bunun için mücadele ettiler." şeklinde konuştu.

'33  DÜŞ YOLCUSUNUN KAVGASINI GELECEĞE TAŞIYACAĞIZ'
20 Temmuz 2015'te gerçekleştirilen canlı bomba saldırısının göz göre göre gerçekleştirildiğini belirten Uğurcan Çakar, "Biz bu toprakları çok sevdik, seviyoruz. Tarihimiz ne kadar acılarla dolu olsa da umudumuzu hiç yitirmedik. Bizleri ölümle, katliamlarla yıldırmaya çalışanlara inat mücadele etmeye devam edeceğiz. 33 düş yolcusunun kavgasını geleceğe taşıyacağız." diye kaydetti.

Uğurcan Çakar, cihatçı katilleri insanların üzerine salan zihniyetin kaybedeceğini dile getirerek "6. yılında Suruç için adalet talebi, Soma maden katliamında ve Çorlu tren katliamında alevlenen, Berkin Elvan'dan Metin Lokumcu'ya uzanan, kadınların ve nefret cinayetlerine karşı LGBTİ+'ların çığlığında yayılan, art arda ırkçı saldırılara maruz kalmış Kürtlerin ve tüm halkların soluğunda yankılanan adalet arayışlarıyla bir kez daha buluşup özdeşleşiyor." dedi.

Açıklama sonrası, 33 düş yolcusunu anmak adına denize çiçekler bırakıldı.