5 Mayıs 2024 Pazar

Bodrum’dan Aysel Tuğluk’a dayanışma kartı

Bodrumlu Kadınlar, Aysel Tuğluk ile dayanışmak amacıyla kart gönderdi. Kadınlar Adalet Bakanlığı’na ve Adli Tıp Kurumu’na hukuka ve insan haklarına uygun karar vermesi çağrısında bulundu.
 

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bulunan farklı kadın örgütleri içinde yer alan kadınların oluşturduğu Bodrumlu Kadınlar, Kandıra F Tipi Cezaevi’nde tutulan ağır hasta tutsak Aysel Tuğluk’a destek amacıyla kart gönderdi. Bodrum’da bulunan bir kafede hazırladıkları kartları PTT Bodrum Şubesi’nden gönderen kadınlar, burada basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasını okuyan Yurttaş İnisiyatifi’nden Zeynep Akıncı, yetkili yerel sağlık kurumlarının Aysel Tuğluk’un hapishanede yaşamını sürdüremeyeceği yönünde oy birliğiyle görüş bildirdiğini ancak İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun (ATK) karşıt raporu nedeniyle tutsaklığının devam ettiğini söyledi. 

Akıncı, “Oysa cezaevi koşullarında iyileşmesi olanaklı değil ve sağlığı geriye dönülemez biçimde kötüye gidiyor. Dolayısıyla, biz kadınlar, farklı il ve ilçelerde eylemlerimizi kararlılıkla ve hep beraber devam ettiriyor ve #AyselİçinGeçOlmadan diyor, serbest bırakılarak tedavi olmasının sağlanmasını talep ediyoruz. İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun ve Adalet Bakanlığı’nın Aysel Tuğluk ve diğer hasta mahpuslar konusunda alacakları kararların ‘adil’, hukuka ve insan haklarına uygun olması en temel gereksinimdir” şeklinde konuştu. Akıncı, “Onlarca ülkeden binlerce imzayla desteklenen bu talebimizden asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.
 
Açıklama alkışlarla sona erdi.