9 Mayıs 2024 Perşembe

BMG'den Xiaomi Salcomp direnişçilerine ziyaret

BMG, direnişin 5. günüde Xiaomi Salcomp işçilerini ziyaret etti. Direniş alanını çalışma kampına benzediğini aktaran BMG, dayanışma çağrısı yaptı. 

Birleşik Mücadele Güçleri (BMG) sendikalı oldukları için işten atılan ve iş yeri bahçesinde direnişe başlayan Xiaomi Salcomp işçilerini direnişin 5. gününde ziyaret etti. 

Çevik kuvvet ve özel harekat polislerinin ablukaya aldığı fabrika bahçesinde direnişi sürdüren işçilerle yapılan sohbette işçiler su, çay gibi ihtiyaçlarını karşılayabildikleri pencere gibi bir boşluğun da kapatıldığı, artık ihtiyaçlarını yüksek tel örgülerin üstünden alabildiklerini belirtti. Ayrıca telefonlarını şarj edememeleri için kullandıkları alanların kilitlendiğini ifade ettiler. 

Öte yandan fabrika girişinde işçilere kimlik kontrolü yapılıyor. Bunun nedeninin ise devam eden işçi çıkarmaları olduğu ortaya çıktı. İşçiler kimlik kontrolü sırasında işten çıkarıldıklarını öğreniyor.

İşten çıkarmaların "sendika üyeliği" olmadığı izlenimi vermek için sendikaya üye olmayan işçilerin de işten çıkarıldığı ortaya çıktı. 

BMG, kimlik kontrolüyle içeri alındığı fabrikayı bir çalışma kampını andırdığını kaydetti. BMG, kapı önünde bekleyen işçilerin bahçedeki arkadaşlarıyla perdelenmiş tel örgüler arasındaki küçük boşluklardan konuşabildiğini aktardı.