6 Mayıs 2024 Pazartesi

BMG kuruluşunun birinci yılında halkla buluşacak

Birleşik Mücadele Güçleri kuruluşunun birinci yılında Kadıköy'de halkla buluşacak. Bir yıldır saldırılara rağmen geri adım atmayan BMG, Ağustos'ta başlattığı kampanyanın sonuçlarını da aktaracak. ETHA konuşan BMG'den Okay, "Açlığa yoksulluğa bu düzene mecbur değiliz. Biz kendi alternatifimizi yaratabiliriz" diyerek 6 Şubat günü gerçekleşecek halk buluşmasına çağrı yaptı.

Birleşik Mücadele Güçleri (BMG), 4 Şubat 2021 tarihinde Kadıköy'de yaptığı eylemle kuruluşunu ilan etti. Polis saldırısına rağmen halkla buluşarak kuruluşunu deklare eden BMG bileşenleri, 6 Şubat günü kuruluşlarının birinci yılında Kadıköy'de halkla buluşacak.

"Açlığa, yoksulluğa, bu düzene mahkum değiliz; birleşirsek başarabiliriz" diyerek kuruluşunu ilan eden BMG, ağustos ayında, "İşsizliğe, yoksulluğa, krize, savaş ve işgal politikalarına karşı birleşirsek kazanırız" kampanyası başlattı. Sokak sokak yürüttüğü çalışmaları Kartal'da kitlesel ve coşkulu Halk Forumuyla tamamlayan BMG bileşenleri, 6 Şubat Pazar günü hem kuruluşunun birinci yılını kutlayacak hem de kampanyanın sonuçlarını paylaşacak.

ETHA'ya konuşan Birleşik Mücadele Güçleri'nden (BMG) Toğay Okay, bir yıldır yürüttükleri çalışmalara dair bilgi verdi. İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana başta olmak üzere birçok kentte ezilenlere ulaştıklarını dile getiren Okay, yaşanan ekonomik ve siyasi kriz, yoksullaştırma politikalarına karşı halk eylemlerini hatırlattı.

BMG kuruluş deklarasyonuna işaret eden Okay, "6 Şubat'ta Kadıköy İskele'de basın açıklaması düzenleyeceğiz. Aslında deklarasyona denk geliyor. Birleşik mücadele fikriyatının örgütlendiği tıpkı 4 Şubat'taki gibi işçilere, emekçilere, kadınlara, LGBTİ+'lara, Kürt halkına özellikle toplumun tüm ezilen kesimlerine 'birleşirsek kazanırız, yan yana gelmeliyiz, birleşik mücadeleden başka çıkar yolumuz yok' demek için Kadıköy'de buluşacağız" dedi.

6 ŞUBAT EYLEMİNE ÇAĞRI
Yoksulluğun üstünün örtülmek istendiğini dile getiren Okay, iktidarın kendi kitlesini konsolide etmeye çalıştığını dile getirdi. Okay, faşist iktidarın muhalefeti teslim alma politikasına yöneleceğini kaydetti. Önümüzdeki dönemde ekonomik açıdan daha da sıkıntılı günler yaşanacağının aşikar olduğunu dile getiren Okay şunları dile getirdi: "Emekçi yığınların biriken öfkesinin giderek daha da büyüyeceğinden hareketle BMG olarak diyoruz ki, açlığa, yoksulluğa ve bu düzene mecbur değiliz. Biz kendi alternatifimizi yaratabiliriz. Bütün işçi ve emekçileri 6 Şubat'ta Kadıköy'de Beşiktaş İskelesi önünde 15.00'da gerçekleşecek basın açıklamasına güç vermeye çağırıyoruz."