28 Mart 2024 Perşembe

BMG: Kızıldere son değil, savaş sürüyor

Birleşik Mücadele Güçleri, Kızıldere'de ölümsüzleşen Mahir Çayan ve yoldaşlarını anmak için Kadıköy Halk Eğitim Merkezi önünde bir araya gelerek, On'ların yolunda birleşik mücadele bayrağını yükseltme sözü verdi. Kaymakamlık yasağını tanımayan BMG üyeleri, işkenceyle gözaltına alındı.

Birleşik Mücadele Güçleri, '68 kuşağı devrimci önderi Mahir Çayan ve yoldaşlarının Kızıldere'de ölümsüzleşmesinin 50. yıldönümünde Kadıköy Süreyya Operası önüne çağrı yaptı. Kaymakamlığın anmayı "suç işlenebileceği" iddiasıyla yasaklaması ve Süreyya Operası önünün polis ablukasına alınması üzerine, BMG üyeleri Kadıköy Halk Eğitim Merkezi önünde toplandı.

'MAHİRLER YOLUNDAN DÖNMEDİ, BİZ DE DÖNMEYECEĞİZ'
Birleşik Mücadele Güçleri adına konuşan konuşan Devrimci Parti Genel Başkan Yardımcısı Burcugül Çubuk, Kızıldere'de ölümsüzleşen Mahir Çayan ve yoldaşlarının yolunda faşizme karşı mücadeleye devam etme sözü verdi. Mahir Çayan, Deniz Gezmiş ve yoldaşlarının devrimci iradesinin kendilerine yol açtığını ifade eden Çubuk, "Onlara sözümüz zafer olacak demek için sokaktayız, onların yanında mücadele bayrağıyla kızıl bayrağı kuşanarak yürüyoruz" dedi. Çubuk, polislerin açıklamayı engelleme çabalarına "Mahirler kendi yolundan dönmedi, biz de dönmeyeceğiz, yasaklarını tanımıyoruz. Birleşik mücadele bayrağını yükseltmeye devam edeceğiz" diyerek cevap verdi. 

BASIN EMEKÇİLERİ DARP EDİLEREK GÖRÜNTÜ ALMASI ENGELLENDİ
"Kızıldere son değil, savaş sürüyor", "Onlara sözümüz devrim olacak", "Yaşasın birleşik mücadelemiz", "Kahrolsun faşizm, yaşasın mücadelemiz" sloganları atan BMG üyeleri, polis kuşatması altına alındı. Basın emekçileri darp ederek uzaklaştıran polisler, BMG üyelerine saldırarak işkenceyle gözaltına aldı.

İŞKENCEYE KARŞI ÇIKAN HALKA DA POLİS SALDIRDI
Devrimciler, sloganlarla polislere direnmeye devam ederken, etraftaki insanlar da "Devrimcileri gözaltına alıyorlar ancak biz faşizme karşı diz çökmeyeceğiz" diyerek ve "Faşizme karşı omuz omuza" sloganlarıyla duruma itiraz etti. İtiraz eden insanlar da polis saldırısıyla gözaltına alındı.

PİROĞLU: ON'LARI ANMAK SESSİZLİĞE KARŞI ÇIKMAK DEMEKTİR
Eyleme katılan bütün BMG üyeleri gözaltına alınırken, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili Musa Piroğlu, polis saldırısı sonrası konuşarak, iktidarın patronları ve katilleri korurken hakkını savunanları susturmaya çalıştığını söyledi. "Mahir Çayan'ı anmak demek, bu sessizliğe karşı çıkmak demektir. Mahir Çayan ve Deniz Gezmiş'in mirasına sahip çıkmak demek, bugünün krallığına itiraz etmek demektir" diyen Piroğlu, halklar birleşik mücadeleyi ördüğünde iktidarın bir avuç kalacağını, esas korkusunun bu olduğunu kaydetti.