11 Mayıs 2024 Cumartesi

'Bizler bu toprakların işçileriyiz, topraklarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz'

Rojava'daki 1 Mayıs kutlamaları öncesi ETHA'ya konuşan Uzlaştırma Komisyonu'ndan Haşim Mehmud Kute, dünya işçilerine haklarına sahip çıkma çağrısı yaptı, "Bizler bu topraklarda doğduk, bu toprakların işçileriyiz. Düşman ne yaparsa yapsın topraklarımızdan vazgeçmeyeceğiz" dedi. TKŞ temsilcilerinden Cemîl Sîdwo ise, Suriye BAAS rejiminin 1 Mayıs'ın politik içeriğini boşalttığını söyledi. Komünistlerin Rojava Devrimi'nden sonra 1 Mayıs'ın anlamını işçilere kavrattığını vurguladı, işçilere her yerde sokaklara çıkma çağrısı yaptı.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) temsilcilerinden Cemîl Sîdwo ve Uzlaştırma Komisyonu'ndan Haşim Mehmud Kute, 1 Mayıs dolayısıyla ETHA'ya değerlendirmelerde bulundu.

Kapitalist sisteme karşı işçi sınıfının mücadele günü olan 1 Mayıs'ın Suriye'de BASS rejimi döneminde içeriğinin boşaltıldığını söyleyen Sîdwo, geçmişte Suriye'de 1 Mayıs'ın piknik gibi kutlandığını belirtti. Sîdwo, "Halklar, devletin bugünü tatil saydığını biliyordu. Ama işçi bayramı, mücadele günü yaklaşımı yoktu" dedi.

'İŞÇİLER DEVRİMDE YERİNİ ALDI'
Rojava Devrimi'nden sonra komünistlerin 1 Mayıs'ın anlamını işçilere kavrattığını kaydeden Sîdwo, şunları ifade etti: "Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye'de devrim olduktan sonra işçiler devrimde yerlerini aldılar. Devrim her yerde işçilerin omuzlarında yükseliyor. Bu yüzden her yerde devrimimize sahip çıkacağız. Biz bugünü direniş günü olarak görüyoruz."

Devrimi sosyalizme ilerletme sorumlulukları olduğunu vurgulayan Sîdwo konuşmasının sonunda şu çağrıyı yaptı: "Bizlerde komünistler olarak her yerde sokaklara çıkma çağrısı yapıyoruz. İşçi bayramını kendi rengiyle kutlayın. Bijî 1ê Gulanê, bijî sosyalîzm."

'DÜNYA İŞÇİLERİNE HAKLARINA SAHİP ÇIKMA ÇAĞRISI YAPIYORUZ' 
Uzlaştırma Komisyonu'ndan Haşim Mehmud Kute tüm işçi ve emekçilerin 1 Mayıs'ını kutladı. Rojava'nın işçi ve emekçilerin ülkesi olduğunu kaydeden Kute, "Siyasi, ekonomik, askeri her alanda özne işçilerdir" dedi.

İşçilerin kendi haklarına sahip çıkmaları gerektiğini vurgulayan Kute, "1 Mayıs'a herkes kendi renkleri ile katılmalı, haklarına sahip çıkmalılar. Dünya işçilerine haklarına sahip çıkma çağrısı yapıyoruz" diye konuştu.

İşgalci Türk devletinin saldırılarını hatırlatan Kute şunları belirtti: "Bizler bu topraklarda doğduk, bu toprakların sahipleriyiz. Bizler bu toprakların işçileriyiz. Düşman ne yaparsa yapsın topraklarımızdan vazgeçmeyeceğiz. Kanımızın son damlasına kadar topraklarımızı, ülkemizi savunacağız. İşçilerimizi savunacağız. Bizler bu topraklarda doğmuşuz, bu topraklara kan akıtmışız."