6 Mayıs 2024 Pazartesi

'Biz kazanacağız'

Yaşanan tüm hukuksuzlukların 12 Eylül askeri faşist darbesinin devamı olduğu kaydedilen İzmir'deki kamu emekçilerinin 177. eyleminde, muhalefetin tüm unsurlarıyla birlikte ortak mücadele edeceklerini kaydetti. 

Haksız ve hukuksuz OHAL KHK'larıyla işinden edilen kamu emekçilerin hakları için KESK ve Eğitim Sen İzmir 2 No'lu Şube'nin eylemleri 177. haftasında. 

Karşıya çarşı girişinde yapılan eylemde, "Oturma eylemimiz 177. haftasında" ve "Hukuk yok sayıldı, işimiz gasp edildi, oyalama sürdü, adalet istiyoruz" pankartları açıldı. 

Basın metnini okuyan KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Güven, 12 Eylül askeri faşist darbesinin 41. yılında, yaşananları hatırlattı. Bugün yaşanan tüm hukuksuzlukların 12 Eylül'ün devamı olduğuna dikkat çeken Güven; işçilerin, emekçilerin, demokrasi güçlerinin ve tüm ezilenlerin darbeler ve darbecilerden hesap soracağının altını çizdi. 

Güven, şöyle devam etti: "KESK olarak; örtülü veya aleni, postallı veya postalsız, modern veya post modern hangi sıfatla tanımlanırsa tanımlansın tüm darbelerin panzehiri olan emek ve demokrasinin güçlerinin ortak mücadelesini örme konusunda üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeyi sürdüreceğiz.12 Eylül'ün 41 yıldır sürdürülen karanlığında AKP darbesi ile şiddetlenen tüm saldırıları geriletmeye, barışı egemen kılmaya dönük laik, demokratik bir ülke temelinde halkların özgürlüğü ve eşit yurttaşlık talepleriyle, yeni bir demokratik anayasayı hayata geçirinceye dek toplumsal muhalefetin tüm unsurlarıyla birlikte ortak mücadeleyi esas almaya devam edeceğiz. Biz kazanacağız."