16 Nisan 2024 Salı

'Biz gazetecilerde Deniz Fırat?ın karşılığı cesaret, irade ve direniştir'

Gazeteci Deniz Fırat'ın ölümünün 4. yılı dolayısıyla açıklama yapan Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu, "Deniz Fırat'ın karşılığı cesaret, irade ve direniştir" dedi.
Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu (MKGP), gazeteci Deniz Fırat'ın ölümünün 4. yılı dolayısıyla açıklama yayınladı.
 
Açıklamada, "Dünya ve Ortadoğu'da yürütülen savaşlarda ilk hedef her zaman basın emekçileri olmuştur. Zorlu koşullarda yaşananları aktarmakla sorumlu gazetecilerin can güvenliğin sağlanması ve gözetilmesi gerekirken, hedef haline getirilmiştir. Ağustos 2014 tarihinde DAİŞ'in Maxmur'a saldırısı sırasında yaşamını yitiren gazeteci arkadaşımız Deniz Fırat'da sürdürülen amansız savaşın hedefi oluşunun 4. yılını geride bıraktık. Deniz'siz geçen 4 yıl bizler için özlemin ve direnişin büyütüldüğü bir zaman dilimi oldu. Yaşamının son anına kadar kamerasını kayıtta tutmuş DAİŞ'in yarattığı dehşeti tüm dünyaya duyurmuş olan Deniz, faşizmin kendini dorukta yaşattığı Ortadoğu coğrafyasında kendisinden sonra bayrağı devralan onlarca kadına direnerek başarılabileceğini göstermiştir" denildi.
 
Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu, "Bizler Deniz'in ardılı özgür basının çalışanları için, Van'dan Mahmur'a uzanan kısa hayat öyküsünde uzun bir yolculuğu anlatan Deniz Fırat'ın karşılığı cesaret, irade ve direniştir. Deniz'i yaşamını yitirişinin 4. yılında saygıyla anıyor, bıraktığı mirasın yolumuza ışık olacağını bir kez daha zindanlardan, meydanlardan, savaş alanlarından haykırıyoruz. Hakikati açığa çıkarana ve karanlıkları aydınlatana kadar Deniz'in omuzlarımıza bıraktığı mücadele silahı olan kamerası daima açık olacak" diye belirtti.